Terugblik van een emigrant met heimwee

Auteur: sugarfree

Na een korte periode in Cyberië gezeten te hebben, is het nu weer tijd om vaarwel te zeggen. Weliswaar veel nieuwe ervaringen opgedaan, maar toch heimwee naar Digitalië.

Natuurlijk eerst als burgemeester van Bahthoevedorp, waar ik ervoer hoe verschillend steden kunnen zijn. Niet alleen qua budget, maar ook qua houding van de burgers. Desondanks was het toch wel een leuke periode.

Dan was er nog een periode waarin ik in het parlement zat. In het begin even wennen, maar begon er best snel mee vertrouwd te raken. In de eerste week was het allemaal lekker actief, maar daarna werd het weer rustig, bijna inactief. Mijn wetsvoorstel heb ik uiteindelijk toch maar ter stemming gebracht, ondanks dat het bijna geen kans van slagen heeft. Blijkbaar is men veel te bang voor de “invasie“ vanuit het Oosten.

Vervolgens wil ik nog even kwijt dat ik de handel het minst zal missen in Cyberië. Zoveel concurrentie, zoveel gezeur over prijzen en kortingen. Het is gewoon veel te vol in Cyberië, wat voordelen, maar ook nadelen heeft.

Ten eerste natuurlijk het grote nadeel, dat je je prijzen al snel moet laten zakken, omdat anders je concurrent met de klanten er vandoor gaat. Een ander nadeel is bijvoorbeeld de kortingen die daardoor ontstaan. Je weet niet hoeveel korting je concurrent geeft aan zijn klanten. Dan denk je misschien de goedkoopste te zijn, maar in werkelijkheid krijgt die klant 15% korting bij je tegenstander.

Het voordeel is dan natuurlijk, dat door de vele verkopers, er ook veel afgegraven wordt, waardoor je uiteindelijk als stad meer budget zou moeten krijgen. Is het niet door de wekelijkse budgetuitkering, dan door alle kavelopbrengsten.

Al met al kan ik dus zeggen, dat ondanks de vriendschappen die ik gesloten heb, ik zonder veel hartzeer terugkeer naar mijn oude stad in het Oosten. Wellicht tot de “invasie“.

Leave a Reply