Commotie rondom de President.

Auteur: Miquel Alvarez

De verkiezingsuitslag voor deze handelsperiode werd bekend gemaakt. Alle drie de partijen lagen heel dicht bij elkaar, respectievelijk 31,96%, 32,99% en 27,84%, De Populist kwam als winnaar uit de bus. Aangezien er geen voltallig parlement over zou blijven, maakte de partij gebruik van artikel 7D, lid 5. Hierin staat: “Indien er na het verkiezen van het Kabinet geen volledig Parlement over zou blijven, mag de President ook van buiten het Parlement worden gekozen.”

De voorzitter van De Populist, Bugsy Alvarez, besloot om Miquel Alvarez naar voren te schuiven. Er waren geen klachten vanuit het parlement, dus Miquel Alvarez werd de nieuwe president.

Maar nog voor de ronde begint heeft de president zijn eerste taak alweer fout verricht. Iedereen moet zich namelijk in het parlement kandidaat stellen voor een ministerschap, maar de president had iedereen al gevraagd om zich op het parlementsforum verkiesbaar te stellen zodat het stemmen op de ministers snel kon beginnen. Dit is in strijd met wetsartikel 7E, lid 5.

Iedereen had al gestemd en de ministers, m1n1conomy voor justitie en bonanza voor financiën, waren al aangesteld. Totdat arjanisme opmerkte dat dit in strijd is met de wet, hij liet er geen gras over groeien en stelde meteen een motie van wantrouwen op tegen de president.

Aangezien dit ook in strijd is met de wet, omdat parlementsleden niet het recht hebben om een motie uit te spreken tegen de president, zou de uitslag niet gegrond zijn geweest. Maar Miquel Alvarez had wel voor zichzelf besloten dat als de meerderheid van het parlement geen vertrouwen meer in hem zou hebben, hij ontslag aan zou vragen bij de council of veterans.

Uit de motie van wantrouwen bleek dat de meerderheid van het parlement (3 voor, 6 tegen) nog wel heil zag in Miquel als president en zal daarom ook aanblijven Het was immers voor het eerst dat de politiek weer zo’n voortvarende start had gemaakt. Door deze 2 “fouten” loopt de politiek nu weer een achterstand op omdat er nieuwe ministerverkiezingen moeten komen.

Het is nu aan het parlement om het wetboek weer zo op te stellen dat de politiek snel van start kan gaan en dat de president op de één of andere manier afgezet kan worden door de parlementsleden, anders heeft de president wel erg veel macht.

Leave a Reply