De politiek kleurt weer rood

Auteur: bonanza

En nog geen beetje. Met z’n dertienen zijn ze, de kandidaat-parlementsleden van “De Populist”. Deze socialistische partij zal volgende ronde ongetwijfeld de touwtjes in handen hebben. De enige serieuze tegenwind is immers de partij “Politiek” onder leiding van TheBlueClan.

Laat ons wel wezen. Waar staat De Populist voor? Nergens kon ik nog enige informatie vinden over standpunten. Ze beweren goed te willen doen voor de armen in onze maatschappij. Maar ondanks hun grote aanwezigheid in het parlement van deze ronde (zo’n 45%), slaagden ze er toch niet in om ook maar iets in die richting te verwezenlijken. Populisme noemen we zo iets. Ze zijn nog niet eens beschaamd om het toe te geven.

Ook de partij “Politiek” heeft zich in mijn ogen te weinig geprofileerd. Ze hebben weliswaar één groot doel voor ogen, maar ik vrees dat ze onvoldoende steun zullen vinden bij het volk, dat geen kennis heeft genomen van het programma.

Gezien de grote opkomst op de partijlijst van De Populist gaan zij zonder twijfel afstevenen op een overwinning, waar uiteindelijk iedereen nadeel van zal ondervinden.

Even kijken: Wat is er deze ronde in het parlement gebeurd? Er is een begroting goedgekeurd, er zijn enkele kleine wetswijzigingen doorgevoerd en verder is er een zoveelste poging om de boetes naar beneden te halen. Als het sugarfree deze keer lukt, mogen we gerust spreken van een fiasco.

Verder is er ook nog steeds de discussie gaande over het al dan niet toelaten van CoV-leden in de politiek. Ik ben niet van plan om in te gaan op het inhoudelijke van de zaak. Dat zou ons immers veel te ver leiden en het komt steeds weer uit op een welles-nietes-spelletje. Toch wil ik even zeggen dat ik het beste voorheb met Cyberië. Omwille van die reden heb ik een inhoudsloze partij (One Man) opgericht. Net zoals De Populist een partij zonder inhoud dus. Mijn enige doel is om ook na deze ronde de post Minister van Financiën te betrekken en zo de financiering van Cyberië veilig te stellen.

Ik wens u veel succes met het kiezen aan de hand van het rode potlood.

Leave a Reply