Verordening uit Rveen

Auteur: bonanza

De mayor van Roebelarendsveen, Morty Alvarez, heeft zondag een nieuwe verordening voor zijn stad afgekondigd. Hij heeft besloten om alle handelaren die niet in Rveen wonen een limiet op te leggen voor producten die in hun winkel aanwezig mogen zijn. Na deze verordening barstte er in het parlement een hevige uit over deze erg grote beperking (de limiet bedraagt 1 squst). Verschillende parlementsleden roepen al om de mayor te ontslagen, terwijl anderen het een prachtig initiatief vinden.

Enerzijds is de bedoeling van een verordening het dienen van je stadsgenoten. Dat doet Morty, hij zorgt ervoor dat handelaren vaker bij stadsbewoners zullen moeten kopen, aangezien de winkels van “vreemdelingen” snel leeg zullen zijn.
Anderzijds is dit een grote belemmering op de handel tussen de verschillende steden. Sommige mayors denken eraan om een “tegenverordening” uit te schrijven die hun burgers toelaat om meer dan 1 squst in hun winkel in Roebelarendsveen te plaatsen. De legitimiteit hiervan staat echter nog sterk ter twijfel.

Voorlopig is het nog onduidelijk of er actie zal worden ondernomen tegen de burgemeester, maar naar alle waarschijnlijkheid zal ook deze keer de wind weer gaan liggen, na enkele dagen goed doorgeraasd te hebben.

Leave a Reply