Kerstgroeten uit Digitalië

Auteur: bonanza

Met dank aan sugarfree, die de info voor dit artikel leverde.

Het was even schrikken voor die brave burgers van Cyberië. Het was dan ook al zo lang geleden. Het nationale alarm werd nog eens een keer afgekondigd. Op kerstnacht besloten enkel Digitalianen (naar het idee van sugarfree) om een enorme aanslag te plegen op vooraanstaande Cyberische burgers. Sandertje19, iamthebest4, Dealer91, Antonio Savatoro en Tijntrix staken met de boot de rivier over (die ze overigens nog altijd opeisen als grondgebied).

Op het Cyberische grondgebied aangekomen begonnen ze een speurtocht naar personen die wat van de bewoonde wereld afstonden. De kans dat ze opgepakt zouden worden door een officer werd dus heel wat kleiner. Blijkbaar zijn er nog steeds personen die zich volkomen veilig achten en dom genoeg zijn om ver van de bewoonde wereld uit te loggen.

Ik moet toegeven, ik ben er zelf zo eentje. Meer nog, ik was het eerste slachtoffer. Iamthebest4 besloop me en loste dertien schoten, zonder dat ik iets kon terugdoen. Gewond werd ik overgebracht naar het Bahthoevedorpse ziekenhuis, waar ik gelukkig snel herstelde.

Het volgende slachtoffer was de burgemeester van Zwollar, jorref. Hij kreeg heel wat meer schoten te slikken en is overleden aan zijn verwondingen.

Geheel onverwacht werd de Digitaliaan COE door Vinny beschoten. Deze loste veertien schoten, naar verluid om zich te wreken voor de uitspraak in het CoV.
De aanvallers in Cyberië losten op hun beurt dan weer verschillende schoten op Morty Alvarez, de burgemeester van Roebelarendsveen. Ook the mister en m1n1conomy volgden, al hebben deze drie laatste er enkel littekens aan overgehouden.

Pedro Alvarez en Leonardo Savatoro besloten maar om zelf actie te gaan ondernemen en namen de koning van Digitalië (vier schoten) en één van de schutters in Cyberië, Dealer91 (twee schoten), onder handen.

Vervolgens werd er dan weer wraak genomen op Vinny door de Digitaliaanse aanvallers, die COE had beschoten.

De volgende ochtend klonken nog steeds schoten in onze gezellige straatjes. Niemand waagde zich buiten. De kans om beschoten te worden was dan ook erg groot. Zowel Morty Alvarez als Vinny kregen nog originele kerstwensen toegestuurd.

Tot slot wil de Digitaliaanse regering iedereen een fijne kerst en een gelukkig Nieuwjaar wensen. Wat betreft het vuurwerk: het is zo goed als dat we het gehad hebben.

Leave a Reply