Nare Kerstgedachte

Auteur: Dhr. Jorisz

Het is kerstavond. Na weer de gebruikelijke clubs langs te zijn geweest om daar een gezellig borrel te drinken en af en toe slap te ouwehoeren, hoorde ik een paar knallen. Ik hoorde in de verte de sirene van een politieauto. Toen de sirene niet meer te horen voor me was versnelde mijn pas op zoek naar een mooi plaatsje om te slapen.

Toen ik net mijn oogjes had gesloten werd ik wakker geschud door een hels kabaal. Een flinke rookpluim zag ik in de verte omhoog stijgen. Ik zag dat de rookpluim uit de richting kwam waar Roebelarendsveen ligt. Daarna heb ik slecht geslapen. Ik werd vaak wakker van wat knallen in de verte. Het idee kwam heel even in mij op dat Digitalië bezig was met een invasie in Cyberië, maar toen ik logisch nadacht wist ik dat ze niet verder kwamen dan een paar mensen te verwonden.

De volgende ochtend was er wat rumoer in het gemeentehuis van Eurodam. In Eurodam was het rustig geweest. Er waren geen mensen naar het ziekenhuis geweest voor behandeling in Eurodam die nacht. Ik was wel benieuwd wat er nou precies gebeurt was deze nacht. Echter wilden veel inwoners van Cyberië het niet hebben over het voorval. Het was immers eerste kerstdag en dan wil iedereen natuurlijk gewoon het fijn hebben.

Maar na lang onderzoek te hebben gedaan er verscheidene Digitaliërs te hebben gesproken in donkere steegjes is mij duidelijk wat deze actie heeft bereikt. Oud-burgemeester van Zwollar, Jorref, is met verwondingen naar Nederland gebracht om hem daar te behandelen. De 27 schotwonden konden niet meer in Cyberië behandeld worden. De daders zijn trots dat ze het voor elkaar hebben gekregen om hem uit Cyberië te krijgen. Na enkele uren onderzoek weet ik ongeveer door wie Jorref is neergeschoten. Een bende Digitalianen die dachten stoer te zijn met deze actie:

-iamthebest4: 4 schoten

-Tijntrix: 10 schoten

-Dealer: 6 schoten

-Sandertje19: 2 schoten

Dit zijn 22 schoten. De rest van de schoten blijven in het midden. Het gerucht gaat wel dat Tijntrix eigenlijk 14 keer heeft geschoten in plaats van 10 schoten. Of dit waar is kan ik niet bevestigen.

Er waren naast Jorref nog meer slachtoffers. M1n1conomy is volgens getuigen minimaal 6 keer neergeschoten. Ook op aro werd een aanslag gepleegd. Hij werd tweemaal verwond door een bom en een maal neergeschoten door iamthebest. Verder zijn Morty Alvarez, TheBlueClan en The Mister een aantal keren neergeschoten. Deze hadden allemaal enkele honderden ISH schade. Dit was echter niet in vergelijking met tweede grote slachtoffer van de “klapperpistoolactie” van Digitalië.

Bonanza was 13 maal geraakt. Tijntrix en iamthebest4 waren voornamelijk verantwoordelijk voor deze aanslagen. Na een paar operaties in een ziekenhuis gaat het echter weer heel goed hem.

Cyberië was totaal niet onder de indruk van deze eerdergenoemde “klapperpistoolactie”. Een burgemeester failliet, een aantal mensen financieel getroffen. Maar er was duidelijk geen enkel relevant gevolg voor Cyberië. De handel liep gewoon door, er werd net zoveel op straat gelopen als normaal, en alle winkels waren, ondanks de aanslagen, ondanks dat het eerste kerstdag was, gewoon open.

Al met al, na een hele dag dit uitzoeken had ik het wel gehad. Ik ging met een naar gevoel naar bed. Immers, het was kerst, en Tijntrix, Sandertje19, Dealer en iamthebest4 vonden het nodig om met kerst weer eens wat te schieten. De kerstgedachte was ver te zoeken. Helaas.

Leave a Reply