Titoïsme

Auteur: bonanza

Ik ben hem nog dankbaar, die Tito Alvarez. Vorige handelsperiode hebben we voor het eerst met hem mogen kennismaken. Toen liet hij al blijken niet op zijn mondje gevallen te zijn. Na een korte pauze, slaat hij deze handelsperiode weer toe. Met nog meer lawaai dan ooit tevoren.

Jawel, hij werd verkozen met twee stemmen en bekleed nu de functie van parlementslid. Een erg grote eer valt bij het verkozen zijn niet te halen. Zeker niet als men op Lijst Alvarez staat, die iedereen op de kieslijst zet, ongeacht zijn of haar capaciteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste volksvertegenwoordigers van deze partij zich nooit laten horen. Het enige dat ze doen is ja-knikken als de grote bazen het vragen.

Maar zo is Tito niet. Hij heeft een eigen stijl, het Titoïsme. Met zijn grote mond haalt hij alle basisprincipes van de Cyberische staat onderuit. Hij dient verscheidene malen een wetsvoorstel in dat voor wapenlegalisatie moet zorgen in Roebelarendsveen. En ik heb het duidelijk over verschillende keren, want door zijn onkunde (of vergissing, wie zal het zeggen?) maakte hij telkens een grote fout. Ook in zijn definitieve versie houden de fouten niet op. Zo zal de wapenlegalisatie in Bahthoevedorp ook wettelijk zijn, aangezien onze nieuweling deze stad niet deftig kan spellen.

Maar, niet getreurd, gelukkig zijn er nog parlementsleden die verstand hebben en heeft een grote meerderheid het wetsvoorstel afgekeurd.

Stopte het daar maar bij. Tot grote verwondering van iedereen ging hij lijnrecht in tegen de “oude rotten in het vak” en discussieerde hij er met een hoop foute info en inzichten op los. Hij liet het ook niet na om er hier en daar een belediging tussen te gooien en grove inbreuken op het wetboek te plegen. Hij handelt in wapens, geeft dat openlijk toe en biedt ze zelfs aan in clubs. Het mag dan ook niet verwonderen dat er al verscheidene rechtszaken tegen hem lopen. Mits enige objectiviteit van de rechter en een beetje vaart (72 uur om te reageren is echt te veel!), zal Tito Alvarez niet lang meer parlementslidje mogen spelen en zal hij zijn Titoïsme vanaf de zijlijn moeten toepassen.

Leave a Reply