Kritische blik

Auteur: Jn1

Deze editie laat ik mijn blik vallen op de pompen en motoren markt. Vorige ronde werd Joerik 3de in de eindnotering, met als basisskills pompen en motoren. Ik krabde me achter mijn oren, pompen en motoren, daar kon je toch maar net top 20 mee worden?
Joerik had dan wel een chips mv erbij maar toch heeft hij waarschijnlijk ook veel geld verdient met de handel in pompen en motoren.

Kijkend naar de prijzen die er aan het begin van deze handelsperiode worden gevraagd weet ik het antwoord wel, de handel in deze producten is heel klein, en de verkoopprijs ligt abnormaal hoog.
Stel dat je 6 skills in motoren hebt en 4 skills in pompen, dan kan je pompen produceren voor ongeveer 50 ish. In het begin van de ronde werden de pompen voor 100 ish verkocht. Dit betekend een enorme winstmarge.
De toeristen schijnen deze producten ook leuk te vinden waardoor de handel nog beter wordt.
Haast elke handelsperiode kampen de mayor’s in het begin met schaarste van pompen om de eerste parken van te bouwen, hierdoor word de vraag nog groter naar pompen.
Als tip aan de spelleiding wil ik zeggen dat het misschien slim is om de prijs van pompen in de FES winkels wat te verlagen waardoor ook de prijs van pompen in het begin van de handelsperiodes wat zal zakken.
Volgende editie een nieuwe kritische blik.

Leave a Reply