Economie groeit

Auteur: Marcelbuter

Goed nieuws komt niet vaak, maar in een persconferentie eerder deze week van de Federal Government blijkt dat het BNP per capita van de Federatie groeit. In 2048 is zelfs een record van 3589 I-Shell per inwoner bereikt, een groei van 4% ten opzichte van 2047. Of de groei zich ook door zal zetten in 2049 wordt zaterdag bekend gemaakt, maar specialisten verwachten een soortgelijke groei.

De groei wordt door vooraanstaande economen toegekend aan de stijging van inwoners en door de investeringen door de Overheid in toeristen. Maar ook is er veel kritiek op de nieuwe stroom aan toeristen. Douane reglementen zorgen er voor dat toeristen maar op bepaalde tijden van de dag doorgelaten worden, iets waar handelaren die veel in hun winkels aanwezig zijn op inspelen en dus meer hebben aan de toeristen dan handelaren die minder aanwezig zijn, iets wat niet past bij het sociale handelsklimaat wat altijd gepromoot is.

Ook blijkt dat toeristen meer betalen dan de marktprijs. Niet 10 procent hoger, maar af en toe zelfs tot 3 keer de executiewaarde in Eurodam. Dit leidt tot misbruik van de toeristen, en misschien zelfs in de toekomst tot de verslechtering van het imago van de Federatie, iets wat de verkopen van producten door de Overheid aan andere landen zal schaden.

Of toeristen beter geïnformeerd worden of dat de douane reglementen worden veranderd is nog af te wachten, maar in de tussentijd pakken de keuzes die gemaakt zijn alleen maar goed uit voor de handelaren in de Federatie.

Leave a Reply