Kort nieuws

Auteur: bonanza

Artikel OCC
Een vreemd bericht bereikte onze redactie. De zender is The Mega handelaar

Dit artikel is naar aanleiding van een wedstrijd in de club OCC en heeft dus verder geen enkel nut.
Ik zag in een reclameboekje een webcam, een klompje en een fietspomp. Daardoor kreeg ik zin om naar een festival te gaan.
The mega handelaar

Onze inlichtingendienst is op zoek gegaan naar de reden van dit bericht.

Joopsim is back in town
Wie gedacht had dat geweld in Cyberië niet meer aan de orde zou zijn, heeft zich vergist. Joopsim heeft de FES winkel in Roebelarendsveen laten ontploffen. Verschillende omliggende handelaren zijn ook getroffen. Het is nog wachten op eventuele represailles van de Federals, maar het ziet er alleszinds niet goed uit voor Joopsim.
Verleden week nam hij zijn oude handel in boten weer op. Het lijkt erop dat hij weer net zoals zovele handelperiodes terug Cyberië op zijn grondvesten zal doen daveren.

Het 50-eiland
Het mysterie rond 50-eiland blijft verder leven. Verschillende inwoners van de Federatie hebben reeds de boot genomen richting het pas ontdekte eiland in de Valuta. Wetenschappers vermoeden dat de vulkaan actiever was dan normaal. Gezien de ondergrond zou 50-eiland dus wel eens een schat aan mineralen en ander materiaal kunnen bevatten.
Het blijft echter wel vreemd dat er reeds een haven aanwezig was. Sommigen spreken over geheime bewoners van het eiland. In de straten van Eurodam doen de vreemdste geruchten de ronde. Zo beweerde iemand een vliegtuig gezien te hebben dat neerstortte. Zouden de passagiers het eilandje bezet hebben?
Anderen beweren dan weer een enorme beer gezien te hebben tijdens hun aanwezigheid op het eiland.
Eén ding staat vast. Het mysterie is nog lang niet opgelost en het blijft dus gevaarlijk om naar het eilandje af te varen. Via betrouwbare bronnen hebben we wel te horen gekregen dat er massa’s geld op het eilandje ligt. Stof genoeg dus voor nieuwe geruchten.

Reuzeloterij
De Minister van Financiën, bonanza, heeft met goedkeuring van het parlement een enorme loterij opgestart ter ere van de 50ste handelsperiode van Miniconomy. Er wordt 40.000 ISH geïnvesteerd door de Cyberische overheid. De inwoners van de hele federatie kunnen een lotje kopen ter waarde van 50 ISH. Velen zijn al ingegaan op het aanbod. Er zijn als zo’n 450 loten verkocht.

Eximcontest
De redactie van The Miniconomist (TMC) kan goed nieuws aankondigen. In de toekomst zullen we het weer tien dagen op voorhand kunnen voorspellen. Dat is mogelijk door de ontwikkeling van een nieuwe en superkrachtige weercomputer met de naam ‘Meteoconomy 50’. Na uitputtende onderhandelingen is de Cyberische overheid erin geslaagd om de productie van alle onderdelen naar Cyberië te brengen. We hopen zo snel mogelijk de zon te kunnen voorspellen. Of was het nu regen?

Welgemeende dank
Ik wil langs deze weg de medewerkers van deze editie zeer hartelijk bedanken. Allereerst alle schrijvers, maar daarnaast ook onze twee vertalers (marcelbuter en sugarfree). Ookm1n1conomy heeft me enorm verder geholpen door het nalezen van de artikels en te verbeteren waar nodig.
Ik wil van de gelegenheid dan ook nog eens gebruik maken om de schrijvers te vragen om de opmaak (tags) zeker niet te vergeten. Laat ook je spellingscorrector eens door je document gaan en lees het nog eens goed na. Dat bespaart mij en de andere redacteuren veel werk, zodat de editie vroeger kan uitgebracht worden.
Veel succes!

Leave a Reply