De nieuwe Lamcia Hybrid

Auteur: ossie000

De overheid heeft haar eigen oplossing op het millieuprobleem; de bouwplannen van de Lamcia zijn in het begin van deze handelsperiode zo aangepast dat de auto Hybrid is. Hij heeft minder productiekosten en een laag benzineverbruik en zou aantrekkelijk moeten zijn als eenpersoonstaxi. Daarom namen wij de proef op de som en testten wij de nieuwe Lamcia Hybrid.
Wat meteen opvalt is dat hij vrij klein is; met een capaciteit van 1 squst is hij ongeveer net zo groot als een Miniconomini. Maar hij is groot genoeg voor een tweepersoonsauto. Als we de motor starten klinkt het vrij goed; je merkt dat dit een zuinig autootje is. Dat merken we helaas ook als we wegrijden. Tijdens het optrekken werden we gepasseerd door de Minister van Financiën Jorref die op zijn fiets snel op weg was naar zijn Ministerie. Het is al vrij duidelijk dat de nieuwe Lamcia Hybrid geen sportauto is die op de snelweg Eurodam-Bahthoevedorp een race kan winnen van een Mcdus. Integendeel, we werden zelfs vaak ingehaald door Miniconomini’s. Aangekomen in Bahthoevedorp merken we dat de rechter koplamp los ligt. Dat is nog een nadeel van de Lamcia; vanwege zijn lage productiekosten gaat hij ook niet zo lang mee en moeten we vaak een stop bij een garage maken.
Maar wat wel een voordeel is, is dat de Lamcia echt ontzettend zuinig is. Waar een MitshuISHi nog 4 liter gebruikt op de snelweg Eurodam-Bahthoevedorp, is de Lamcia met iets meer dan 2 liter op de bestemming aanbeland. En het viel ons ook op dat er vrij veel reden op diezelfde snelweg. Vanwege zijn lage productiekosten en benzineverbruik, kiezen steeds meer taxihandelaren om de Miniconomini in te ruilen voor nieuwe Lamcia’s. En ook al is hij niet van de snelste en veroudert hij snel, ik voorspel nog een lange toekomst voor de Lamcia Hybrid als eenpersoonstaxi.

Leave a Reply