Te veel steden

Auteur: Leonardo Savatoro

Op dit moment is het moeilijk om nieuwe handelaren in onze federatie te houden. De nieuwelingen ondervinden vaak problemen, de handel is moeilijk te begrijpen en als ze het begrijpen loopt hun handel vaak ook niet. Dit kan komen omdat er te weinig handel is in de stad waar ze zijn of omdat ze zulke prijzen hebben dat ze zichzelf uit de markt prijzen. In dit artikel ga ik vooral in op het eerste probleem.
Dit is al een probleem wat al veel handelsperiodes speelt in onze federatie. Oplossingen die vele van ons al kennen zijn invoering van meerdere budgetronden voor de mayors en de toerist uit het buitenland die hier zijn producten groots inkoopt. Een ander probleem is eigenlijk die steden die een te klein zijn om enig bestaansrecht te hebben.

Als voorbeeld Tripolire, die deze handelsperiode een buitenwijk van Monapoli is geworden. Massaal hebben de grote handelaren uit Monapoli een winkel in Tripolire. En de handelaar uit Tripolire? Welke handelaar? Inderdaad, er is er geen grotere handelaar die zich daar heeft gevestigd. De reden, er is te weinig handel en er is geen droog brood meer te verdienen.
Wat is dan de toegevoegde waarde van de stad Tripolire? Alleen als extra bron van inkomsten van de handelaar uit Monapoli? Komen er daadwerkelijk nieuwe handelaren uit deze stad zich voort? Nee, duidelijk niet. Dit komt doordat er geen handel is en waarom zou een nieuwe handelaar zich in een federatie vestigen waar hij het gevoel heeft dat hij niks kan verdienen? Die handelaar trekt weer uit de federatie en zie je nooit meer terug.
De nieuwe handelaar heeft ook niet het gevoel dat hij in een federatie is beland waar niemand woont maar heeft het idee dat hij in een zeer actieve en grote federatie is gekomen, dit spreekt een nieuwe handelaar natuurlijk beter aan dan een inactieve stad met een paar inwoners. Hierdoor wordt de nieuwe inwoner meer gestimuleerd om alle moeilijk handelstechnieken door te krijgen.

Dit is niet enkel het probleem van Tripolire, meerdere steden hebben ermee te maken. Een goede oplossing zou zijn de steden die te klein zijn te laten verdwijnen in de volgende vulkaanuitbarsting en geen energie meer te steken in het opbouwen van die kleine steden. De handelaren kunnen uit die steden na een andere stad gaan en daar wel een goede handel opbouwen.
Rationeel gezien is dit een verstandige beslissing die zou moeten worden genomen. Echter dit is al perioden lang niet gedaan omdat de federals niet het lef hebben dit aan te pakken. Waar ze bang voor zijn weet niemand, waarschijnlijk voor die enkele speler die commentaar heeft dat zijn geliefde stad is verdwenen of ze missen daadkracht om zeer grote beslissingen te nemen. Ik roep de federals dan ook op te reageren op dit artikel en hun argumenten voor behoud aan te geven.

Leave a Reply