Schorem verdrinkt Bahthoevedorp

Auteur: bonanza

Het zat er aan te komen. De voortekenen waren erg duidelijk. Een tijdje geleden merkten de inwoners van Bahthoevedorp een klein eilandje in de buurt van hun kust. Iedereen was erg verheugd op deze nieuwigheid en men kwam van heinde en ver om het wonder te bekijken. Verschillende personen dokterden heuse plannen uit om het eiland voor eigen gebruik aan te wenden. Zo was er iemand die bereid was om het eiland te kopen, de stad Bahthoevedorp was bereid om het op te kopen en zo het grondgebied uit te breiden. Spijtig genoeg wezen internationale experts erop dat het eiland onbewoonbaar en onbegaanbaar was, gezien de steile hellingen en dichte begroeiing.

Hoe verheugd iedereen toen was, zo geschrokken waren de meesten bij hun aankomst in de Federatie eerder deze week. Vanuit de boot die over de Valuta voer, klonken de eerste kreten. Iemand mompelde iets over een enorm monster dat lag te slapen op de splitsing tussen de drie landen. Een rijker persoon (die werd afgezet met zijn bedrijfshelikopter) rapporteerde een enorme banaan in de Valuta te hebben gezien.

Na aankomst op het vaste land verspreide de waarheid zich echter bijzonder snel. Een zeker Franklin Ibisha had het eiland reeds verkend en ontdekte een ideale plaats voor een nieuwe kolonie. Virtua viel bij de gelukkigen. Gezien de nationaliteit van Ibisha bood hij Virtua het stuk land aan, met de nodige voorwaarden.
Maar daar eindigt ons verhaal nog niet. Geografische experts van de Overheid ontdekten een gruwelijk gevolg van het ontstaan van het nieuwe eiland. Door het verschuiven van aardplaten is de stroming van de Valuta licht gewijzigd. Het gevolg is dat Bahthoevedorp, dat zich op de splitsing bevindt, steeds verder ingesloten wordt door water. Volgens de experts zal de stad dit jaar nog volledig van de kaart verdwijnen.

Om deze gruwel tegen te gaan hebben de experts een ultiem plan voorgesteld. Er dient een dijk gebouwd te worden die 500.000 kilo klei en 1.000 diamanten bevat. De Federals hebben reeds hun medeleven betuigd met de inwoners en laten weten alles in het werk te stellen om de stad toch nog te redden. Ze sturen gezanten op pad om de klei en diamanten in Digitaliaanse en Cyberische winkels op te kopen.
Ook het Cyberische Parlement bleef niet bij de pakken zitten en Minister van Financiën marcelbuter maakte een ruim budget vrij om klei en diamanten aan te kopen. Er gaan echter verschillende stemmen op om in de plaats van een dijk, een kanaal te graven richting het waterloze Kronenburg, dat tijdens de zomer steeds met watertekorten kampt. Cyberische experts hebben al laten weten dat het mogelijk is, maar het is nog wachten op een reactie van de Overheidsexperts die de leiding hebben genomen in dit project.

Het is echter treurig om vast te stellen dat een groepje afvallige, sluwe en trouwloze onderkruipsels zich tegen de plannen verzet en openlijk verkondigt om Bahthoevedorp aan het water over te leveren. Vooral Bloemenverkoper en Vinny zijn hevige voorstanders van dit laatste concept omdat ze menen dat de economie ten onder zal gaan. De bloedzuigers durven zich nog volksvertegenwoordigers te noemen. Het schorem dat zich achter deze twee verachtelijke vaandeldragers schaart meent te kunnen aantonen dat Bahthoevedorp bestaat uit een stel subjes dat alleen maar geld opslorpt dat in hun eigen stadje had kunnen gepompt worden. Egoïstisch als ze zijn trekken ze zich niets aan van de rijke geschiedenis die Bahthoevedorp heeft gekend en de gekende cyclus van ‘Up-and-downs’.

Het laatste woord is hierover ongetwijfeld nog niet gezegd. De missie is moeilijk, maar haalbaar. Ik roep dan ook iedereen op om Bahthoevedorp te helpen (en zelf ook nog wat bij te verdienen) en dus massaal klei voor een bedrag van 0.5 ISH in je winkel te koop te zetten. Laat zien dat je deze actie steunt en zet die achterbakse volksparlementariërs in hun bloot gat. Pek en veren komen later.

Leave a Reply