Complot tegen Bahthoevedorp

Auteur: The Minic

Nieuws van buiten de Federatie bereikt ons maar zeer zelden. Niet zo heel verbazend met de enorme bergen die rondom ons te vinden zijn: flessenpost en postduiven zijn gewoonweg niet praktisch. Desondanks bereikte mij een aantal dagen geleden een opvallend bericht, dat stiekem wel eens globaal, en dus ook in onze Federatie van toepassing kan zijn.

Het bericht verteld ons dat een organisatie genaamd Greenpeace –een semi-terroristische organisatie actief op het gebied van natuurbehoud- momenteel ten strijde trekt tegen overbevissing in verschillende zeeën. Door het tactisch dumpen van enorme rotsblokken in zee, proberen ze de vissers te dwarsbomen. Deze actie is niet geheel zonder risico, omdat de vissersnetten achter de blokken kunnen blijven hangen waardoor boten kunnen omslaan en mensen kunnen verdrinken.

Greenpeace verdedigt zich door te stellen dat ze de vissers hebben gewaarschuwd en dat ze daarom weten waar ze liggen. Een rechtvaardiging van likmevestje: een bommelding die van tevoren is aangekondigd zou daardoor ineens ook veel minder erg zijn.

De goudkoorts die al sinds jaar en dag heerst in Bahthoevedorp zorgt er iedere handelsperiode weer voor dat de grond compleet wordt omgeploegd om iedere gram goud van een kavel af te halen. Hoewel andere steden zich hier net zo schuldig aan maken -Zwollar kapt de snelgroeiende bossen harder dan ze aan kunnen groeien, en Kronenburg bouwt enorme stellages om de olierijke grond zo snel mogelijk droog te leggen- is Bahthoevedorp nu de zondebok geworden.

Er zijn sterke aanwijzingen dat leden van de hoogste autoriteit van de Federatie, de Federals inderdaad, verbonden zijn aan deze organisatie. Laten we de situatie zoals deze momenteel ver buiten onze Federatie is, eens vergroten en projecteren op ons probleem: het dreigende zinken van Bahthoevedorp.

In onze rivier, de Valuta, zijn geen rotsblokken gestort om visserij te bemoeilijken, maar wel om een nieuw, kunstmatig aangelegd eiland te creëren. Totaal buiten ons weten om, in de week dat het land –maar niet het water- onbegaanbaar is door de vulkaanactiviteit, werden langzaamaan steeds meer blokken gestort. Vorige periode zagen we hiervan het eerste resultaat: aanslibbende rivierklei hechtte zich aan deze rotsblokken waardoor land ineens zichtbaar werd. Het eiland is nu min of meer volgroeid en klaar om bevolkt te worden. Toevalligerwijs staat de teller voor het aantal kavels dat met bomen beplant zal worden momenteel al op 40%, waarmee het dus een erg groen eiland wordt.

Feitelijk slaat men zo twee vliegen in één klap: een milieubelastende stad verdwijnt, en een groen eiland komt er voor in de plaats.

Uiteraard is dit ontoelaatbaar: terroristen en aanhangers van organisaties die op deze manier hun zin proberen door te drukken moeten koste wat kost tegengehouden worden. Daarom roep ik u allen ook op om zoveel mogelijk klei te verkopen. Niet op de eerste plaats om Bahthoevedorp te redden, maar om paal en perk te stellen aan de belachelijke eisen en acties die deze organisaties ons proberen op te leggen.

Post navigation