Een grote klus die geklaard moet worden

Auteur: Elmario

Na vorige handelsperiode weer eens in Kronenburg begonnen te zijn omdat het daar erg rustig was geworden kon ik terugkijken op een mooie 6e plek. Deze handelsperiode was ik van plan om dan ook heel rustig aan te gaan doen. Ik was wat begonnen met hout en scheppen om te zorgen dat er wat producten beschikbaar waren. De handelsperiode begon dan ook erg rustig en er waren nog niet zo heel veel handelaren in Kronenburg de eerste dagen. Op een avond hoorde ik van een verontrustte Mr Fixit welk lot er boven Bahthoevedorp hing. Hij vroeg mij of ik, omdat ik al scheppen maakte en het daar (Bahthoevedorp) nog iets rustiger was, alvast kon gaan scheppen naar klei.

Ik ging op onderzoek uit naar wat er allemaal speelde en begreep dat het ernst was. Het idee van Volder om een kanaal te graven zou natuurlijk voor Kronenburg ook een nieuwe dimensie betekenen, want er zou scheepvaart mogelijk worden. Maar goed, hoe dan ook er moest een dijk gebouwd worden en ik was gevraagd om hiervoor inspanningen te verrichten. Ik begon eerst maar eens met een winkel te bouwen alleen voor klei zodat het voor de gezanten makkelijk zou wezen om het klei mee te nemen. Toen zocht ik aan de rand van Kronenburg een greppeltje die ik begon uit te graven naar een sloot. Misschien wel het voorwerk voor een kanaal want de plek zou in ieder geval ideaal zijn.
Het begon ook wel lekker, want de gezanten kwamen vaak langs. Ze kwamen echter met kleine wagentjes van vaak 1 sq, soms 4 sq denk ik, gezien de aantallen die ze meenamen. Maar goed, het vorderde aardig. Maar opeens kwamen de wagentjes van de gezanten niet meer zo vaak langs. Het gerucht ging dat de gezanten bij sommige mensen andere spullen meenamen waardoor er steeds minder klei werd meegenomen. Dit was niet de bedoeling, waardoor het aantal ritten en de aantallen aan banden werden gelegd. Op woensdag was zoals in de statistieken was geschat zo’n 22.000 klei opgehaald bij mij. De dagen erop was het steeds onduidelijker wanneer de gezanten kwamen en namen ze maar heel weinig mee, terwijl er 24 uur lang bijna altijd klei stond. Het was frustrerend en ook het aantal dat nog gegraven en opgehaald moest worden leek steeds uitzichtlozer.

Gelukkig lijkt het er de laatste dagen op dat er in ieder geval weer iets meer klei gekocht wordt met grotere wagens, waardoor de hoop bestaat dat het nog gehaald kan worden. Maar alles staat en valt bij het halen van de gezanten, want dat er gegraven word voor Bahthoevedorp is duidelijk. Bij dit schrijven verwacht ik dat het aantal dat ik verkocht heb aan de gezanten de 50.000 overschreden is. Ik heb nog steeds goede hoop dat het aantal gehaald gaat worden en weet dat er nog een aantal grote gravers zijn, maar de kleine gravers maken wel het verschil en ik ben blij dat die er ook zijn.
Helaas is de rustige ronde dus niet zo rustig als verwacht maar het dient een goed doel in mijn ogen.

Post navigation