Interview Commiekiller3

Auteur: Tuned

Ik zit in een sober geklede Virtuaanse bar, de mensen rondom me discussiëren over de commotie die in het land plaatsvindt. Een ware ‘revolutie’ noemen de meeste het hier, maar een klein aantal in deze bar wijzen het af als terrorisme.
Af en toe wandelt er een zatlap binnen en scandeert ‘Viva la Revolucion’ voordat hij knock-out op de grond valt. Ik merk dat het merendeel hier aanhangers zijn van Lion_Queen, maar hier wordt er niet gevochten. Misschien daarom dat commiekiller3 deze bar koos om een goede oude Virtuale te drinken.

Welkom commiekiller3, graag zou ik u willen danken om op deze vragen betreffende de recente acties en politieke ontwrichting in Virtua te antwoorden.
Hallo leuk om u te zien.

Wat was uw rol in de Virtuaanse onrust?
Wel, mijn rol was om de situatie helpen tegenwerken. Ik deed zeer weinig daadwerkelijke schade. Mijn plicht is aan de mensen van Cashington, en toen de burgemeester besliste dat het genoeg was, vond ik dat ook.

Kan u me precies vertellen wat er naar uw mening verkeerd ging in de Board of Consuls?
Het meest belangrijke van om het even welke democratische overheid zijn de mensen. De BoC die onderhandelde met Franklin (red. Franlin Ibisha) hebben de verantwoordelijkheid om zij te vertegenwoordigen die hen verkozen hebben. Op een bepaald punt hebben ze beslist dat het niet nodig was. Ook het faillissement van Andoversr2, de inactiviteit van Gladicus en Total Warrior hielpen de emoties van de gefrustreerde handelaren met veel geld en tijd op te roeren.

Wat ging er verkeerd bij de onderhandelingen met Franklin Ibisha?
Dat is op dit moment moeilijk te zeggen. De mensen, of tenminste enkelen, wilden een raad in directe controle van het eiland en wilden dat het eiland een koloniestatus kreeg. Maar The Mister (red. vorige voorzitter van de Virtuaanse overheid) en Franklin wilden slechts een gewone stadsstatus. En onder de Virtuaanse wetten mag men niet handelen in kruit, explosieven of pistolen, wat een idee was dat sommige personen niet in de plaats wilden. Het nam te veel tijd in.

Wanneer precies namen de mensen actie tegen het Board of Consuls? Op welk punt?
Het is allemaal begonnen met de kritiek van Lion_Queen op het BoC. Ik moet zeggen dat die kritiek wel een beetje ongepast was, maar dat was de vonk. Het hele proces werd versneld door riemer_1990, die de schuld voor het langzame tempo van het BoC op The Mister stak. Wanneer The Mister dan ontslag nam (red. nadat de ‘revolutionairen’ dat vroegen), brak alle hel los.

Wat deed het BoC nadat voorzitter The Mister ontslag nam?
De BoC ging verrassend genoeg functioneren met slechts twee leden. Ze werkten aan wetgevingen die ze niet konden aannemen, er is immers een meerderheid van drie nodig (niet de helderste troep) en ze probeerden te overleven. Nadat Mars Attacks! consul werd zijn ze op de kans ‘gesprongen’ en hebben ze drie wetten goedgekeurd. De enige reden dat ik Mars Attacks! niet doodde was omdat ik geen bom had, anders waren ze gestopt. Maar als vroegere ambtenaar vind ik het idee van de consuls om de lonen voor werknemers te verdubbelen goed, maar het artikel over landverraad heb ik liever niet.

Wat denk je dat er nu nog gaat gebeuren?
Eerst een vooral gaat er een nieuw BoC komen. Het zal zijn best doen om iets te verwezenlijken. Terwijl Lion_Queen lobbyt voor een nieuw politiek systeem, zie ik dat toch niet gebeuren. De nieuwe consuls (hopelijk mij inclusief) zullen werken aan wetten/ideeën waardoor we er van zeker zijn dat het eiland niet naar Digitalië gaat, maar naar Virtua. Natuurlijk gaat het moeilijk zijn, omdat Franklin mijn methodes al gezien heeft als militant en dat past niet echt bij de onderhandelingen.

Wat denkt u dat er gaat gebeuren als de huidige BoC de herverkiezingen wint?
Er zal een volledige burgeroorlog uitbreken. Daarover is geen twijfel mogelijk. De welvarendste van de Virtuaanse handelaren zullen starten met moorden en bombardementen. Ik denk dat het het beste voor onze natie is dat de huidige BoC zich terugtrekt van de race en anderen laat vechten voor de zetels. Sommige kandidaten hebben de ‘oorlogskist’ als je wilt betalen voor een revolutie, en ik geloof dat zowel Drosshk of Mars Attacks! (red. leden van de ‘huidige’ of vorige BoC) niet zo actief bezig zijn geweest in handelen om de fondsen daarvoor te hebben Zeker als men rekening moet houden met de boetes.

Dank u voor dit interview.
Dank u!