Rebellie in Virtua

Auteur: viraxje

Viraxje was één van de revolutionairen, samen met Lion_Queen zorgde hij mee voor een grotere slaagkans.

Al op de eerste dag van de handelsperiode zag ik dat er iets mis was, waar waren de ervaren consuls? De enige consul die zich al had bewezen was The Mister. Ook stond andoversr2 er weer bij. Best opvallend, want die was de vorige handelsperiode toch hevig bekritiseerd. Drosshk en Totalwarrior waren helemaal niet bekend in de Virtuaanse politiek.

De ergernissen begonnen toen ik merkte dat de Consuls niet actief bezig waren het nieuwe eiland “Ibisha” te nationaliseren. De enige consul die ik daar ook buiten de BoC clubs mee bezig zag was the mister.
Ik had elke dag al wat overleg met invloedrijke Virtuanen wat we misschien zouden kunnen doen om de BoC actief aan het werk te zetten of ervoor te zorgen dat er actieve en ervaren consuls in de BoC kwamen.
Toen werd Totalwarrior door de Federals vervangen voor Snowvader. Andoversr2, die op nog steeds onverklaarde reden failliet is geraakt, werd vervangen door Gladicus.
Ondertussen was er al een club gestart door mij. Op het eerste ogenblik was deze bedoelt om Virtua op een zo goed mogelijke wijze tegen de mogelijke oorlog te beschermen, maar nadat we doorkregen dat de BoC niet zo door kon gaan werd dit een club om ideeën uit te wisselen die we tegen de BoC konden gebruiken.

Toen kreeg Lion_Queen het idee de huidige BoC te laten vertrekken door aan te geven dat de mayors niet langer onder de huidige BoC zouden regeren. Hiervoor waren echter minimaal 3 mayors nodig. In het geheim werden alle mayors geïnformeerd en gevraagd en het bleek dat ze er allemaal wel wat voor voelden aangezien zij ook de onvrede bij de virtuanen zagen groeien.
Dus toen werd in het geheim de operatie gestart. Alle mayors zouden dezelfde tekst waarin stond dat de mayors niet meer onder de huidige BoC wouden regeren, posten.
Toen alle mayors dit gepost hadden besloot the mister af te treden toen hij inzag de BoC geen steun meer kreeg van het volk. Gladicus had al aangegeven dat hij geen consul meer kon zijn omdat hij daarvoor te inactief zou zijn. Drosshk schrok zich kapot want die had geen flauw idee wat er aan de hand was. Hij had niet door dat er onvrede broeide bij de Virtuanen en besloot dan ook om niet af te treden. Toen we hadden uitgelegd water de afgelope week allemaal gebeurd was en dat we hadden aangegeven dat ze echt geen steun meer hadden, besloot hij alsnog niet af te treden. Een beslissing die neerkwam op een kogelregen nog diezelfde avond.
Snowvader besloot gewoon helemaal nergens op te reageren en trad ook niet af. Ook dit werd beantwoord met kogels naar verluid werd hij vijf maal beschoten.

Omdat er nu nog maar 2 consuls over waren werd er snel een nieuwe consul aangesteld, geheel tegen het wetboek in zonder de 24 uur inschrijving en zonder stemmingen. Zo werd Mars Attacks! aangesteld.
Nadat de CoV inzag dat het zo niet verder kon zijn er herverkiezingen uitgeroepen. Omdat de drie consuls nog maar een kleine tijd in het bestuur over hebben, beginnen ze plots als gekken wetten aan te nemen, wel drie in vierentwintig uur. Wie de nieuwe verkiezingen aan het winnen zijn is onduidelijk, maar er wordt binnen de wandelgangen van het regeringsgebouw gefluisterd dat de top vijf uit deze personen bestaat: Ravox,Commiekiller3, Fajas, Tuned en Annoniem 2. Wie de uiteindelijke winnaars worden gaan we nog zien. (Zie volgende artikel voor een update, red.)