Bahthoevedorp van de kaart geveegd?

Auteur: TheBlueClan

Verhaal van een verdronken stad.

Bahthoevedorp eens een glorierijke stad, nu een heel klein stadje, veel actie is er niet, en toch wordt er gehandeld zoals in elke Cyberische stad.
Net voor de laatste vulkaanuitbarsting werd ik verkozen als Burgemeester van deze stad, vol goede moed terug naar België om plannen te maken, en dan de nieuwe migratie naar Bahthoevedorp.
Ik trof echter een ravage aan in Bahthoevedorp, na het aanleggen van de Hoofdstraat bleek er namelijk water door de straten te stromen. De stad gleed af in de Valuta, onze Internationale rivier.
Redding was echter nabij, alle inwoners van Cyberië en Digitalië werden erbij betrokken: het verzamelen van 500,000 klei en 1,000 diamanten tegen ongeveer de inkoopprijs.

Na een moeizame start kwam er toch klei en diamanten in de magazijnen, maar dat bleek al vlug niet goed meer te gaan, de gezanten die de klei en diamanten zouden opkopen gedroegen zich namelijk veeleer als toeristen dan als gezanten, alles werd gekocht, maar de klei en diamanten slechts met mondjesmaat.
De Federale Agenten zouden dat wel even oplossen, dus iedereen weer druk met graven.
Ook het Parlement wilde zijn steentje bijdragen en er werden afspraken gemaakt met de Federale Agenten om exportorders te mogen gebruiken in de laatste dagen voor de nieuwe vulkaanuitbarsting.

Maar dat was dus buiten de Federale Agenten gerekend, onder hun wakende oog werd namelijk de diefstal van de eeuw gepleegd in de Federatie, de budgetten waarvan iedereen dacht dat ze in veilige handen waren bij de burgemeesters en de Nationale Bank van Cyberië , werden gestolen uit de Federale Bank door uitgerekend een CBI-agent. Zoals enkele Federale Agenten dat kunnen werd er voor elke stad een minimum budget terug getoverd, de werking van de steden kwam dus niet in het gedrang.

Door het verminderde budget werd het echter moeilijker om de gravende inwoners te ondersteunen, het planten van parken kwam in het gedrang, enkele steden kwamen hierdoor in de problemen en kregen boetes voor de lage kavelstaat (dan zijn de Federale Agenten uiteraard snel erbij). Er werd echter steun verleend vanuit andere steden en de meeste kavelstaten zijn terug boven de 85.

Door het lage budget kwam echter ook de steun vanuit het Parlement in het gedrang, een exportorder zou uit het budget van de Burgemeesters moeten komen.
Groot was mijn verrassing toen bleek dat bijna alle Burgemeesters exports wilde zetten voor klei van minstens 10,000 klei tegen een redelijke prijs van 1 I-Shell.
De Federale Agenten waren het echter niet eens met de prijs en beperkte de exports tot 10,000 klei per stad aan een prijs van 0,60 I-Shell
Hoe de Burgemeesters van de andere steden hierop gaan reageren weet ik op het moment niet, ik als Burgemeester van Bahthoevedorp vind het een mes in de rug van de vele handelaren die op dit moment 413433 klei en 972 diamanten hebben verzameld.

Met alle respect voor de Federale Agenten heb ik toch bedenkingen bij de spelletjes die ze spelen, vragen die dan bij mij opkomen :
Is het ooit de bedoeling geweest om Bahthoevedorp te redden.
Wie krijgt de schuld? De inwoners voor het niet halen van de opzet, of de Federale Agenten?

Spelletjes spelen is leuk, maar het veranderen van spelregels onder het spelen wekt frustratie en wrevel.

In ieder geval bedank ik alle inwoners van de Federatie die geprobeerd hebben Bahthoevedorp te redden.

MvG
TheBlueClan