Miljoenen roof

Auteur: News

Het nieuws bereikte de federatie op zondagavond via de newsfeed… er waren problemen rond de budgetten van de mayors. Vervolgens werd er een onderzoek ingesteld door de Federals… de uitkomst werd ook via de newsfeed naar buitengebracht:

“Op zondagavond 21:44 CET is er geschoten op de bewaking bij de Federale bank. De overvaller is ervan door gegaan met de gehele inhoud van de bank met als gevolg dat er geen geld meer over is deze handelsperiode.”

Ook werd nog even ‘empassant’ vermeld dat Thomas J. Pickard het land uitgezet was in verband met de bankroof. De vraag blijft echter open: wat is er nu werkelijk gebeurd? De budgetproblemen waren al veel eerder zichtbaar dan de door de Federals vermelde 21:44 CET, dus dit suggereerd dat er al voor de schietpartij oneigenlijke praktijken hadden plaats gevonden… maar wat? Een van onze correspondenten wist gekleed als schoonmaker door te dringen tot in de geheime kamers van het CBI HQ en deed schokkende ontdekkingen!

Op 26 augustus jl. deden de Federals een mega aankoop aandelen EPSX en ZWF, in de veronderstelling dat de koersen van deze fondsen snel zouden stijgen. Dit doen de Federals wel vaker om de steeds hoger wordende budgetten uit te kunnen keren op zondag. Er ging na die 26ste augustus echter iets falikant mis. Op de beurs gingen zowel de koers van het EPSX als ZWF hard onderuit. Als reactie hierop hebben de Federals al hun geld in de stad Zwollar gepompt om de koers in positieve richting te stuwen. Na een korte, maar heftige stijging van het ZWF zakte de koers toch weer terug. Tegelijkertijd moest er een grote rekening voor een reclamecampagne in Amerika (om toeristen te lokken) betaald worden. En toen brak er grote paniek uit onder de Federals. Om de tekorten op te vangen werden werd er per direct voor honderdduizenden I-shells bij de mayors weggehaald. En om alles in doofpot te stoppen werd er vervolgens een bankoverval geënceneerd. Door CBI agenten werden enkele schoten met losse flodders gelost en vervolgens werd de kluis opengeblazen en de inhoud naar een pakhuis in Eurodam vervoerd. Waar de Federals echter geen rekening mee hadden gehouden was, dat Thomas J. Pickard de verleiding niet kon weerstaan om het geld het land uit te smokkelen en het vliegtuig naar Europa te nemen. Nadat andere CBI agenten dit hadden gemerkt werden de resterende aandelen EPSX en ZWF (met fors verlies) verkocht om een noodbudget van 10.000 I-shell per stad beschikbaar te stellen.