De koekenbakker van de week

Auteur: Dhr. Jorisz

Tijd voor een rubriekje. Hoe vaak ik deze ga schrijven? Elke week, zoals aan de titel te zien is. Tenzij ik geen zin heb, of geen tijd heb, of er voor het eerst sinds jaren niet een koekenbakker van de week is aan te wijzen. Wat kun je verwachten in deze rubriek? Nou, wat dacht je van een flinke dosis kritiek op een grote oelewapper. Nog meer leuke synoniemen voor dit woord? Jazeker: Sufferd, knoeier, prutser, beuzelaar, domoor, uilskuiken, stuk onbenul, kluns en niet te vergeten leeghoofd.

En geloof me, al de bovenstaande woorden zijn van toepassing op iemand. De naam van deze persoon is PC hond. Hij kreeg het voor elkaar om werkelijk, ja, eigenlijk niks voor elkaar te krijgen. Ondanks dat het parlement meerdere malen tegen hem had gezegd op te schieten met zijn begroting, kwam er toch niks nuttigs van hem. Hij kreeg, zoals hij zei, ‘geen statistieken van de Federals’. Het is natuurlijk veel te makkelijk om de Federals de schuld te geven van jouw onkunde. Het is al wel bekend dat PC hond niet een ster is qua communicatie (wispelturig, onzinnig en vooral kromme zinnen die je tenenkrommend leest zijn veel voorkomende problemen bij hem), dus dit verbaasde mij dan ook niet. Hij heeft gewoon slecht doorgegeven welke statistieken hij wilde en waarom.

Gelukkig is deze koekenbakker van de week weg van zijn positie. Het duurt nu natuurlijk wel even voordat de burgemeesters hun welverdiende budget krijgen, omdat er nu weer een hele sleur zit voordat er een nieuwe Minister van Financiën is. Tja, dan moeten de inwoners van Cyberië maar even op een houtje bijten. Met dank aan PC hond. Hopelijk stemt volgende ronde niemand meer op hem.