Het kanaal van Kronenburg, ambitieus of geldverkwisting?

Auteur: Vincitore

Het plan was er om een nieuw kanaal aan te leggen in Kronenburg een paar handelsperiodes terug. Nu is het balletje weer gaan rollen met betrekking tot het kanaal.
Sommige personen zijn voor en anderen zijn tegen het plan om een kanaal aan te leggen. De ene persoon vindt dat het geldverkwisting is in deze tijd van kredietcrisis in de Federatie. Er is te weinig budget om dit soort ambitieuze plannen uit te voeren. De andere persoon zegt dat ze het gewoon moeten doen omdat het een goede stimulans is voor de handel in Cyberië en misschien wel tot buiten de landsgrenzen!

Om het kanaal te voltooien zijn er verschillende fasen bedacht. Het ambitieuze plan bestaat uit 3 fasen, deze kunnen in verschillende handelsperioden worden uitgevoerd. Hierdoor krijg je een langere economische impuls over een langere tijd. Hierdoor blijft de impuls niet slechts 1 handelsperiode hangen, maar heb je meerdere perioden, waar je dus meer profijt van hebt!
Maar wat kost het nou om een kanaal aan te leggen in Kronenburg en wat levert het op? Dat is de vraag die iedereen bezig houdt!

Het hele plan bestaat dus uit 3 fasen, elke fase heeft een geschatte waarde van ongeveer 150.000 I-Shell. De totale geschatte waarde van dit plan is dus 450.000 I-Shell. De concurrentiepositie van Kronenburg wordt sterk verbeterd gedurende dit project en op lange termijn. Er is meer scheepvaart mogelijk tussen de verschillende steden en er wordt meer gehandeld in Cyberië. De handel wordt dus versterkt door de vele verscheidene producten die de bouw van het kanaal nodig heeft. Deze producten moeten ook weer worden gemaakt, en daar komt ook meer handel uit etc.

Of het plan binnen afzienbare tijd wordt doorgezet is nog maar de vraag. Zoals eerder gezegd zijn er personen die voor het plan zijn en personen die tegen het plan zijn. Zijn de kosten te hoog of de opbrengsten te laag? Deze vraag houdt de gemoederen in Cyberië dagelijks bezig… Binnenkort misschien meer over het kanaal!