Kanaal naar Kronenburg

Auteur: Salvatore Maranzano

Een aantal dagen geleden kwam Bossebol met het idee om een kanaal te graven naar Kronenburg. Een aantal vulkaanuitbarstingen eerder kwam Volder al met het idee, toen Bahthoevedorp dreigde te overstromen. Dit idee werd door het bestuur van toen niet zo serieus genomen.
Dit is natuurlijk een goed idee, want Virtua heeft al lange tijd te maken met een olietekort. Deze handelsperiode overwegen ze zelfs een grote olie-import. Alle voorstanders zeggen daarom ook dat het echt tijd wordt om een kanaal te graven, zodat Kronenburg ook een haven kan bouwen.
Waar weinig mensen aan denken is de grote van olie, 0.03 squst per vat. Dit vervoeren via de zee zou heel duur worden. Immers voor elke 33 liter olie komt er +/- 18 I-Shell bij. Het is de vraag of de olie echt zo hard nodig is in Virtua, en of import niet goedkoper is.
Iets anders dat het kanaal tegen kan houden zijn de kosten. Voor de vulkaanuitbarsting was er immers een roof op de bank waar al het kapitaal van Cyberië stond. Daarom heeft Cyberië nu minder geld dan vroeger. Door de Minister van Financiën is er wel geld vrijgemaakt, maar het is maar de vraag of dat genoeg is.
Dit allemaal maakt het er niet makkelijker op, en het verhaal gaat zeker nog een staartje krijgen.
Je kunt zelf natuurlijk ook mee discussiëren in het Achterkamertje, hopelijk zien we elkaar daar!

Post navigation