Schieten in Cyberië

Auteur: BJDTS

De boetes zijn deze ronde flink verlaagd in Cyberië. Dit trok een groep handelaren aan uit Digitalië die het daar toch al zat waren en hier wilden handelen. Maar de lage boetes waren een extra stimulans. Maar ook mensen uit Cyberië zijn aan het schieten gegaan. Hoewel de handel in pistolen en kruit hier illegaal is, komen mensen toch aan pistolen en kruit via Digitalië en door de stiekeme handel die er wordt gevoerd in deze goederen.

Maandag werd er dan ook voor het eerst geschoten. Merfje was het slachtoffer. Dinsdagnacht ging Pc Hond< ./i> eraan en vanmiddag zijn er enkele slachtoffers in Digitalië gevallen, waaronder Washaway, lime_lemon en Beagollum. In Cyberië moest mardy er deze keer aan geloven en in Virtua heeft een mayor flink geleden. Er zijn naar schatting al zo’n 60 schoten gelost.

Dit komt vooral door de aanslagskills. Die zorgen er soms voor dat je na 10 keer nog niet gepakt bent als je geluk heb. Gemiddeld is de pakkans 1 op 6. Ook lijkt Ibisha de boetes te willen verlagen waardoor er daar ook schoten gelost gaan worden.

Ik vind het persoonlijk wel beter dat er geschoten kan worden in Cyberië. De speloptie schieten werd gewoon niet mogelijk gemaakt vanwege de hoge boetes. De huidige boete schrikt nog wel mensen af om te schieten, maar maakt het wel mogelijk als het nodig is. Er zullen naar verwachting nog meer slachtoffers vallen in de Federatie. Ik verwacht een eindtotaal in deze ronde van 150 schoten of meer.
Zal schieten over enkele handelsperiodes ook in Virtua goedkoper worden? Zullen we een schietfederatie krijgen met misschien wel oorlogen? Of verhoogt het huidige parlement de boetes weer en zullen ze die actie overleven? Dat zijn de ontwikkelingen die de komende tijd gevolgd moeten worden.

Veel handel- en schietplezier!