Aandelen handel

Auteur: Jn1

Menig speler krabde zich achter de oren na het lezen van het artikel over de aandelen van Volder in de afgelopen editie van The Miniconomist. Met al het respect voor het artikel, maar Volder heeft misschien te lang niet in aandelen gehandeld om er een relevant artikel over te maken, vandaar deze tegen reactie.

Helaas is zondag altijd mijn snipperdag in de week, vandaar dat ik deze handelsperiode niet aanwezig kon zijn bij de start van de beurs, maar de handelaren die wel aanwezig waren zullen zeker een goed rendement hebben behaald. De handelaren die echter beleggen in het begin van de beurs zullen dat niet doen met hun startkapitaal van 1000 ish, maar met het geld dat zij in de eerste dag vergaard hebben. Dit kan voor de groothandelaren toch al twee tot drieduizend ish zijn. Als we het minst stijgende aandeel nemen leert dat ons dat, mocht men aandelen van El Peso hebben gekocht, toch een stijging van 40 ish per aandeel zeker mogelijk moet zijn geweest. Met 15 aandelen in bezit zou dat dus een winst van 600 ish zijn geweest voor de eerste dag, niet slecht.
Maar dan nu over tot de orde van de dag, de eerste week van de handelsperiode zit erop en menig handelaar heeft al een goed kapitaal verdiend. Bij tophandelaren als Joerik, Rednax en Basick bv lopen de schattigen voor het vrij besteedbare kapitaal op van 10 tot 18 duizend ish.

Ikzelf nam zaterdag, precies een week na de start van de handelsperiode de proef op de som en kocht om 9 uur ‘s ochtends 50 aandelen van Monapoli. Waarom Monapoli?, het aandeel stond op het laagste punt. Ik kocht in voor 117 ish en precies een dag later om 9 uur ‘s ochtends weer verkocht ik voor 135 ish per aandeel. Een brutowinst van 900 ish, waar de transactiekosten van ongeveer 50 ish in totaal nog af gaan. De handelaren worden steeds rijker, en laten we zeggen dat deze over enkele dagen allemaal 2 mv’s hebben met bank, zodat ze 150 aandelen kunnen kopen. Een stijging van zeven punten in een aandeel zou dan al genoeg zijn om een brutowinst van 1000 ish te krijgen. Ik denk dat mijn punt duidelijk is, volgens Volder is het niet zinvol je in aandelen te storen, ik zou zeggen voor iedere ondernemer met een beetje lef, gewoon doen!

Volgende editie een verfijndere blik, met extra tips,

Jn1