Het gespuis in Cyberië

Auteur: Dhr. Jorisz

Het is al bekend dat er een aantal prutsers in Cyberië zijn die te pas en te onpas hun klappertjes pistool gebruiken om mensen ‘gratis’ te laten overvliegen naar Nederland. Maar wat opvallend is dat niemand echt boos wordt op deze drie ‘stoere jongens’ Niemand laat blijken hoe moedeloos men wordt van hun geschiet. De enige functie die dat geschiet heeft, is plezier. Plezier voor de schutter. Uiteraard is plezier het belangrijkst in de Federatie. Het spijtige is dat ze voor een heleboel inwoners deze 3 weken verpesten. Inwoners zoals cammelotje, die worden neergeschoten omdat ze handelen in hetzelfde product als één van de drie prutsers. Overigens durf ik ze best bij naam te noemen. Voor zover nog niet bekend was wie voor deze onrust zorgde. Salvatore Maranzano, Dealer91 en basick bv. Ook minimize is meermalen geraakt, omdat hij ook plastic handelde, net zoals basick bv. Echt slim is het niet, je concurrenten op deze manier uitschakelen. Je jaagt ze in het harnas, en de prijzen zullen nog meer dalen. Bovendien kost het je, als schutter, ook weer een klein kapitaal. Winstgevend is het dus allerminst.

Wat overigens ook opvallend is, dat deze drie regelmatig worden ingehuurd door de ‘brave burger’. Na enig onderzoek kan ik wel wat leuke weetjes kwijt in dit artikel. Aardig wat inwoners (meer dan vijf) hebben gebruik gemaakt van deze ‘niet zo vriendelijke’ diensten . Zo heeft Salvatore Maranzano al enkele duizenden ishjes verdient en is er door verschillende personen betaald om Podje te schieten. Ook bloemenverkoper is failliet geschoten op aanvraag.

Dit zijn ze niet allemaal, maar wel de belangrijkste. Er zijn ook Digitalianen die onze Cyberiërs hebben ingehuurd om te schieten. Bewijst ook weer hoe ‘ruig’ en gevaarlijk de huidige Digitalianen zijn. En als er eindelijk wat onderling wordt geregeld in Digitalië, gebeurt er niks omdat deze twee al geliquideerd zijn (fcs inc zou Naamloze 3000 ish betalen om basick bv te beschieten). Een klein cadeautje van basick bv, die hiermee op zijn beurt bewijst dat hij toch iets ‘stoerder’ is dan de gehele Digitaliaanse cultuur bij elkaar. Hij schoot eerder deze week al de Digitalianen seison, lw123 en washaway failliet, met wat hulp van Dealer91.

Er is natuurlijk ook een andere kant van de medaille. In Cyberië zijn afgelopen handelsperiodes de boetes schandalig hoog geweest. Hierdoor kon niemand zijn frustraties goed kwijt. In deze 3 weken tijd kan dat wel. Bovendien zijn er een aantal personen die al rondeslang het over zichzelf afroepen. PC Hond zuigt, zanikt en zeurt al een flinke tijd. Podje is ook meester in het irritant zijn, voornamelijk tegen basick bv. Jn1 is ook een talentvolle zeurkous, dus hij kon ook wel het nodige lood in zijn lichaam verwachtten en bij bloemenverkoper hoef ik niks toe te lichten denk ik. Opvallend is dat zij allemaal nauwelijks wat hebben ondernomen om veilig te zijn. Niet uitloggen in hun huisje, geen bodyguard regelen, niet uitloggen op een drukke plek, in de buurt van een officer. Dit geldt voor veel meer inwoners van Cyberië.

Enkel een flinke boeteverhoging is niet goed. Het moet een optie blijven om je frustraties kwijt te kunnen door middel van geweld. Maar het moet wel redelijk ingeperkt kunnen worden door het slachtoffer. Bijvoorbeeld door vesten te kopen en uit te loggen in een huis met gesloten deur. Een bodyguard nemen moet ook een optie zijn. Ik zou zeggen, neem het heft in eigen handen en werk aan je eigen veiligheid.

Tot slot moet ik nog even kwijt, dat ik al de nodige vesten heb aangeschaft, aangezien Salvatore Maranzano niet blij leek toen ik hem vertelde dat ik zijn naam zou koppelen met het woord ‘prutser’. Maar ja, ik kan niet anders. Ik toon niet respect voor Cyberiërs die Cyberië terroriseren en ben niet bang voor ze.