Scholen in Cyberië

Auteur: Torpedo 7

Deze handelsperiode in Cyberië zijn er alvast drie scholen opgemerkt.
De welbekende ONE Education bestaat al verschillende periodes lang en heeft in verschillende delen van de Federatie scholen, de meesten zullen deze school wel kennen dus geen verdere uitleg. Dan heb je ook nog Ragnarok Education, als je de school binnen komt zal je al direct het volgende kunnen lezen :

“Ragnarok is een woord uit de Noorse mythologie wat zoveel betekend als lot van de heersende machten. Het is een oorlog tussen reuzen en goden waarbij de veurreus Surt met zijn vlammende zwaard zo goed als alles vernietigde. Ragnarok is echter niet alleen een einde, maar ook een begin. Het begin nieuwe frisse wereld onder nieuwe heerschappij.

Met deze school willen wij ongeveer hetzelfde bereiken. We willen de heersende macht verkleinen en een frisse nieuwe situatie creëren waarin er meerdere scholen zijn die met elkaar concurreren. Dit heeft naar onze mening een positieve invloed op het onderwijs en zal een spelelement wat nu niet heel erg aan de orde is meer naar boven brengen.”

Deze voert momenteel acties met terugbetalingen. Als je een cijfer haalt van minimum een 8 krijg je een zeker percentage terug gestort.
Ook heb je een derde school: Massive Education, over deze school is weinig informatie terug te vinden.
Ik stelde aan alle scholen dezelfde vraag: Waarom zou ik bij deze school een cursus volgen? Bij sommigen heb ik gevraagd om argumenten te geven. Met als gevolg:

ONE Education
Het eerste antwoord kwam van een leerkracht genaamd Sugarfree :
“Omdat ik goed kan nakijken?”
Maar enige tijd later kwam dan lindapinda86 met een passender antwoord:
”Waarom bij ons? Wij staan al meer dan 30 handelsperiodes garant voor kwaliteitsonderwijs. Via onze website kan je gemakkelijk lessen maken en deze zullen door onze goede leraren nagekeken worden.”
Rednax merkte op:
”Lijkt me simpel. Jullie zijn op dit moment de enige school in de Federatie die überhaupt bodyguard mag geven. Al hoop ik komende periode jullie af te helpen van die zware monopolie positie”
Ragnarok Education
Bij deze antwoordde Rednax opnieuw:
”Ik heb tot nu toe enkel een Teacher opleiding, welke 200 ISH zal kosten. Deze lessen zijn nog niet goedgekeurd door de MvO, maar ik denk dat dit vandaag nog gaat gebeuren.
Waarom een cursus bij ons?
Ten eerste zijn wij de enige school die een prestatie regeling hanteert. Dit houdt in dat je bij een hoog staatsexamencijfer een deel van het lesgeld zal terugkrijgen.
Ten tweede zijn we een kleine school waardoor we veel tijd kunnen maken voor leerlingen en daardoor zeer persoonlijke hulp kunnen bieden.
Als laatste zorgen wij bij een schoolexamen van een 8 of hoger netzolang voor bijscholing tot je bent geslaagd voor het staatsexamen.”

Ook Ragnarok deed zijn zegje:
”Daarnaast zijn we vaak online en kunnen daardoor snel met een eventueel probleem helpen en lessen nakijken en terug geven”
Massive Education
Massive Man gaf me als antwoord:
” 1. Wij zijn goedkoper dan elke andere school
2. Omdat ik veel online ben kijk ik ook snel na en kun je sneller doorstromen naar het examen”

Dit was het onderzoek in verband met de scholen in Cyberie.
Ik dank alle mensen die hebben meegewerkt en ook de scholen.