Digitalië alweer in problemen

Auteur: Torpedo 7

Nadat enkele dagen koning Iamthebest4 werd neergeschoten zit Digitalie weer in de problemen. Het wetboek zegt niets over een troonopvolger en zoals het er toen uitzag zou er ook geen nieuwe koning gekozen worden. Enkele dagen later kwam de senaat met een nieuwe VO af waarin ze het hele lid 3 van Artikel 1 vervangen. Onder andere omstandigheden zou deze VO zijn afgekeurd, maar dit was nu niet het geval. Echter, door een domme strategie werden er al veel te snel senators ontslagen omwille van de nieuwe wet. Hierdoor werd de senaat onbestuurbaar want er zat nog maar 1 senator in en omwille dat er een tekort aan senatoren was werd de senaat dus tijdelijk onbestuurbaar verklaard.

Na deze problemen werd er een nieuwe VO uitgeroepen, maar deze is dan ook weer in vraag te stellen. Wie of wat heeft deze VO uitgesproken? De senaat kan het niet meer… De volgende in rang die het zou kunnen gedaan hebben is een mayor, maar dan wordt er weeral de vraag gesteld “mag een mayor een VO uitroepen over het hele land in plaats van over zijn of haar stad?”

Ook gisterennacht werden er verhitte discussies gevoerd op de chat. Voornamelijk ging het erover wie misschien koning zou worden en de macht die de senaat nog had. Later werd er een rustigere discussie gehouden over de toekomst van Digitalië. Het valt nu alleen nog af te wachten wat er uit de bus komt.