Achter de schermen

Door: the mega handelaar

Welkom bij wellicht de laatste aflevering van achter de schermen. De geheimzinnigste zaken zijn opgelost, de grootste mysteries zijn ontrafelt. Of toch niet?

Nee, lang niet, want over 2 weken gaan we van start met een gloednieuwe reeks. Meer informatie volgt in de volgende editie van de TMC.

Deze keer gaan we op zoek bij iemand die terug is van nooit weg geweest. Iemand met een gouden verleden, maar hoogst waarschijnlijk ook met een gouden toekomst. Niemand minder dan Joerik!

Ik ga naar zijn fabriekje, waar heel veel ovens en machines worden gemaakt. Eenmaal binnen valt me al meteen op, dat er hard gewerkt wordt. Ik zie enkele ovens staan, met een adreskaart aan, waar mijn magazijn op staat. Ik ga naar het kantoortje, waar Joerik druk aan het werk is. Joerik die werkt? Jawel hoor 😉

Ik vraag hem hoe dat handel gaat. “Alles gaat goed, maar ik heb het nu druk.” Ik ga weer naar buiten, maar ga nog niet naar huis. Ik loop naar de achterkant van de fabriek, want lang geleden, toen de dieren nog spraken en er nog eendjes in de Valuta zwommen, was er daar een tunneltje. Slechts enkele mensen wisten hiervan, de leden van de groep Equites.

De sleutel die ik hiervan heb, past nog steeds op het slot. Ik sluip naar binnen, en loop een tijdje in de tunnel. Ik ga voorbij enkele doodshoofden, een wirwar van spinnenwebben en ga door een deur, die in geen 10 jaar meer is gebruikt. Na deur is een klein kamertje, maar een verborgen luik. In dit kamertje hebben we ooit nog vergaderd. Ik ga het luik in, dieper, dieper, steeds dieper, tot ik niet meer dieper kan, want ik zit nu wel al heel diep. Ik loop vrolijk door het gangetje, maar zie plots iemand met een zaklamp wandelen. Ik haal mijn gun boven en richt op de man.

De man geeft zich meteen over. Hij blijkt 1 van de uitgebuite werknemers van Sugarfree te zijn, die op zoek was naar rust. Ik laat hem gaan, en loop verder de tunnel. Wat verderop ligt een stapel brieven, met informatie over ‘The gun of Navarone.’ Ik neem de brieven mee, en loop snel weer naar buiten.

Meer informatie volgt in de volgende editie van de TMC