Merkwaardige vondsten in Virtua

Door Tuned

Vorige week zondag heeft een archeologisch team een verbazingwekkende ontdekking gedaan dichtbij Cashington. Het team werd geleid door Professor R. Van der Zee van de Centropolitaanse Universiteit, die al tien jaar archeologische onderzoeken leidt opzoek naar de eerste nederzettingen op Virtuaans grondgebied. “We hadden echt niet verwacht iets te vinden in deze regio, maar een paar oude volksverhalen leidde ons naar dit gebied, in de hoop om toch nog iets te vinden”, antwoordde de professor op één van de vragen van de massaal aanwezige pers.

Het team heeft enkele wapens gevonden die afkomstig zijn van een oorlog lang geleden, maar de meest interessante items die ze hebben gevonden zijn een zwaard en een schild. “Het zwaard was nog steeds vrij scherp toen we het vonden.”
De items waren eigendom van een krijgsheer of edelman, dit is ook makkelijk te zien, immers is het zwaard meer een kunstvoorwerp.
Maar ook het schild heeft wat interessante kenmerken, op de voorzijde wordt een afbeelding van een man met een blauw-gele vlag getoond, wat ook de kleuren zijn van de huidige staat Virtua.

“We hebben nog maar een klein gebied geëxploreerd, maar we hopen met deze vondsten een groter budget te ontvangen, zodoende kunnen we meer grond afspeuren.” Een andere woordvoerder van het team zei dat ze hopen tenminste vijftig percent van het gebied gedaan te hebben op het einde van de handelsperiode.