Nieuwe wind in Digitalië

Door: Torpedo 7

19 januari 2009 omstreeks 22 uur 30 heeft men in Digitalië de eerste verordening van deze handelsperiode uitgeschreven. Deze hield in dat er geen toeristen mochten handelen op Digitaliaans grondgebied. Het invoeren van deze VO had direct effect want vele toeristen haalden al direct hun winkel leeg, dus kunnen we wel zeggen dat het effect heeft gehad.

Maar vandaag 2 dagen later omstreeks 12 uur 50 heeft de huidige Digitaliaanse Koning Naamloze een speech gegeven in het Senaat waarmee hij uiteindelijk zijn kroon afgave bekend maakt. Hier volgt zijn speech:


Landgenoten!

Mijn bestuurlijke periode is naar mijn mening goed verlopen. Na het invoeren van een betere grondwet, te samen met een twee prima Senatoren, Heb ik met twee ware Digitalianen een paar neppers verdreven uit ons mooie land. Tevens heb internationaal was ik het brein achter de ID-club en hebben we met verschillende landen onze positie van kruit benadrukt (bijna hadden we alle buitenlandse criminelen ge***** ). En niet te vergeten onze deal met Olystan , waardoor burgemeesters veel geld in hun kas houden.

Fouten heb ik ook gemaakt. Ik verwijt het mezelf dat er een miscommunicatie is ontstaan bij de federalen over de budget verdeling. Maar het meest verwijt ik mezelf dat ik niet de oorspronkelijke Digitaliaansche strijdlust heb terug gebracht.

Ik heb lang getwijfeld tussen naar mijn mening twee goede vrienden. Beide dragen ze het Digitaliaansche gevoel nog meer uit dan dat ik dat doe. De keuze is uit eindelijk gevallen op de eeuwig trouwe en strijdlustige Seison .

Het is een feit dat wij Digitalianen nu een tijdelijk handelscontract hebben met Olystan .Dit komt, omdat op 17 januari 2009, omstreeks 8 uur des avonds werd onze koning opgebeld door de president van Olystan .Hij had dringend onze hulp nodig.

Want onlangs zijn er op bijzondere wijze twee fabrieken neergegaan in Olystan .Men vermoedt dat het buurland Googlantis achter deze daden zit. Om Olystan te saboteren met als reden dat ze in die fabrieken onderzeeërs zouden maken. Het gaat hier om een kunststoffabriek en een fabriek die onderdelen maakt voor machines. Deze fabrieken zullen zo snel mogelijk gerepareerd worden door Olystan zelf.

Dat is dus nu niet het eigenlijke probleem, het probleem zit hem er in dat er in Olystan een olieveld gevonden is. Ze willen dit er zo nel mogelijk uitpompen voordat de olieprijs te ver daalt .Maar aangezien ze de naam schurkenstaat dragen wil bijna niemand met hun handelen. Maar wij wel! Wij , ook als schurkenstaat moeten onze collega’s helpen en dat doen we ook !!

Ze komen met een groot vrachtschip en een fregat van de marine aan in digitalë. Ze willen 100 diamantboren, 200 pompen, 2000 plastic en ongeveer 3333 liter benzine meenemen. Het grootste deel zal in Monapoli (50%) worden geladen. De overige 40 % in El Peso en de resterende goederen in Tripolire.

Zodra onze koning de president had gebeld zou de vloot over 4 dagen aan komen om dan weer, na 6 dagen aan wal gelegen te hebben, te kunnen vertrekken. Mocht de vloot eerder geladen zijn krijgen de steden een beloning.Maar mits ze niet op tijd geladen zijn dan moet elke gemeente een boete betalen van 5.000 ish per dag.
Tot nu toe loopt het laden van de schepen vlotjes en wordt verwacht al eerder klaar te wezen.
Veel geluk met het koningsschap Seison !!!