problemen voor een ijzerhandelaar

Auteur: koen stolk

Ik was weer aangekomen in Cyberië na een heel rustige week in Nederland. De eerste dag was het allemaal nog heel normaal, zo leek het. De tweede dag van deze handelsperiode was er iets gebeurd, maar wat?

Geen winkel van Joerik, geen winkel van basick bv. dat eerste was geen ramp, maar dat tweede wel. Wie moest nu mijn houtleverancier worden?
Ik had mijn aandacht al gevestigd op ijzererts en ijzer, en er van uitgegaan dat basick bv deze ronde grote hoeveelheden hout aan mij zou doorverkopen.

Maar wat bleek? Basick bv en Joerik waren failliet verklaard, nu al! Ik nam mijn telefoon en stuurde een duur sms’je naar basick bv, ik wilde weten wat er was gebeurd. Maar helaas heb ik niets van hem teruggekregen. Wat nu?

Ik ging op zoek naar een andere houthandelaar. Thira Fellod Handel was zo aardig om mij van hout te voorzien, maar na een paar dagen sprongen de houthandelaren als paddenstoelen uit de grond. Concurrentie genoeg. Ook kwamen zofona en martijn5 mij even lastig vallen door ijzer(erts) te gaan verkopen, wat natuurlijk veel concurrentie betekent. Als ik in de toekomst ga kijken verwacht ik stiekem een klein ijzertekort aan het einde van de handelsperiode. maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen! De prijzen dalen snel (ook dankzij mij) en veel ijzer wordt verkocht. Hoe lang blijft dit goed gaan?