Aanstelleritus in de ijzerhandel?

Auteur: koen stolk

Zoals wel duidelijk is zijn er veel ijzerhandelaren deze periode. Eigenlijk is dat altijd wel zo, maar nu gaat het er hard aan toe.
De ijzerprijzen dalen snel. Er wordt veel ijzer gevonden en de prijsdaling is dan ook wel logisch, maar sommige mensen beginnen nu wel een beetje bang te worden. Wat nou als het ijzer straks op geraakt omdat er zo veel wordt gebruikt? En hoe komen die prijzen zo laag? Er zijn zelfs mensen die naar het CBI stappen omdat ze de concurrentie niet aan kunnen.
Dit laatste is wel wat extreem als je het mij vraagt. Een concurrent is zo ver gegaan om te gaan klagen bij het CBI, omdat hij niet genoeg winst meer maakt. Wat ik aan zou raden is gewoon mee te concurreren. Maar nee, als men de concurrentie niet aankan moeten we naar het CBI gaan, om heel lief te gaan vragen of ze een concurrent niet even extra goed in de gaten willen houden: leuk verhaal!
Volgens mij is dit een kwestie van instelling van de handelaren, ze zijn bang om niet genoeg winst te maken op hun producten, eigenlijk vind ik dit gewoon laf. Als het ijzer goedkoper wordt, wordt alles goedkoper, dus ook het hout en de scheppen, zo krijg je na een tijdje toch wel weer een grotere winst, ik zie het probleem niet.
“Het ijzer raakt op” was ook een mooi argument. Wat ik op de volgende manier wil ontkrachten: KIJK EENS NAAR EURODAM! Meer dan genoeg ijzer voorlopig!
Verder kijken dan je neus lang is, is soms ook wel handig. Net als het aangaan van concurrentie, en niet zo zeuren bij het CBI kan ook wel eens helpen. Maar zoals eerder vermeldt: dit is MIJN mening.