Kort maar krachtig

Auteur: the mega handelaar

Net zoals de vorige editie gaan we deze keer aan enkele mensen vragen wat ze vinden van de huidige handelsperiode. Als eerste gaan we op bezoek bij J_Heemelaar, mayor van roebelarendsveen en glashandelaar in Eurodam.

Wat vind je van deze handelsperiode?
Als mayor van Roebelarendsveen vind ik het zeker een goede periode, mede door de goede budgetverdeling van The Minic en de grote concurrentie tussen de ijzerhandelaren beschikt Rroebelarendsveen over een groot budget wat erg ten goede komt van de stad, die de afgelopen periodes toch al veel gegroeid is ten aanzien van de andere steden.
Met Boagrius handel ik voornamelijk in glas en vond ik het erg jammer dat de Federals al vrij vroeg in de ronde op slinkse wijze, namelijk een post op de newsfeed, lieten doorsluimeren dat zij het niet eens waren met de hoge glasprijs, voornamelijk in Cyberië. Echter bepaalde ik mijn verkoopprijs, die op dat moment erg hoog lag inderdaad, simpelweg doormiddel van de marktwerking. De vraag was hoog, het aanbod gering (ik had zo’n beetje het grootste deel van de oligopolie in handen op dat moment, aangezien mijn enige concurrentie een glashandelaar was met slechts 20 glas in zijn winkel iets boven mijn prijs), dus was mijn vraagprijs gewoonweg hoog.
Verder vind ik het apart dat Virtua zich af wil schermen van buitenlandse handelaren die producten goedkoop op de markt brengen, terwijl zij zelf ook goedkoop kunnen produceren. Maar doordat het aanbod daar erg laag is blijven de prijzen hoog. Ik vind het juist slim van bijvoorbeeld Cyberische handelaren om hun producten goedkoper op die markt te brengen en zo alsnog genoeg winst te pakken.
Ga je de ronde winnen?
Ik heb goede hoop, maar er zijn een aantal spelers waarvan ik ook verwacht dat ze een hoge eindstand behalen. Het ging mij in eerste instantie niet om periodewinst toen ik deze ronde begon, maar na een paar dagen bleek dat ik een van de weinigen was die in glas handelde en hier pakte ik al snel veel winst op. Momenteel gaat de verkoop echter gestaag en moet ik het vooral van andere inkomsten hebben. Met een top 3 plek zou ik in ieder geval erg blij zijn.
Als jij het niet bent, wie wordt het dan wel?
Ik weet niet veel van de stand in Virtua en Digitalië, maar ik denk dat zij niet erg hoog zullen scoren in de eindlijst. Ik denk dat Gijs M. ook een goede kans maakt deze ronde.
Bedankt voor de medewerking
Graag gedaan

Interessant. Wat zou de trouwe Roebelarendsveenbewoner Martijn5 denken?

Wat vind je van deze handelsperiode?
Gezellig. 😛
Heb je last van het politieke gezeur?
Ik heb nergens last van, Miniconomy is namelijk een spelletje.
Wat vind je van de handel t.o.v die van vorige ronde?
Hetzelfde.
Wat vind je van de huidige Federals en het CBI?
CBI ken ik niet persoonlijk dus kan ik niet over oordelen. Federals vind ik wat eigenwijs.
Bedankt voor de medewerking
Graag gedaan.

Vervolgens gingen we op bezoek bij Minister van Onderwijs Jerrevds. We stelden hem enkele vragen

Wat vind je van deze handelsperiode?
Buiten dat de mazen in het wetboek weer de kop opsteken lijkt het me een goede handelsperiode.
Verklaar je nader.
Nja, de mazen, ik en Rednax hebben ons eens geamuseerd en je kunt eigenlijk voor iedere aanklacht die je oploopt in de CL er via een maas wel vanonder geraken.
Wat vind je van de handel ten opzichte van de vorige handelsperiode?
Beter, maar het is en blijft met die resource-skills enorm moeilijk om te starten.
Vooral als je steen doet mag je met het begin van de periode zwaar in het stof bijten en moet je iedere cent twee keer omdraaien.
Zeker omdat je geen snelle, korte winst kan behalen door even hout te verkopen waarna je je over kunt kopen ofzo, je zit volledig vast bij steen en als dat het eerste uur tegenslaat hang je voor twee tot drie dagen.
Wat vind je van de huidige Federals en het CBI?
FeM is goed, FeA is zonde dat je hem niet meer ziet. FeC is kort door de bocht, en verwijst je constant door, dat is echt wel irritant als je met een vraag zit ofzo, je krijgt amper een deftige uitleg of hij doet plots dingen zonder enige uitleg etc.
CBI, zoals altijd he: zwijgzaam, weinig commentaar en als ze actiever worden zijn ze een hel. Hoewel ik de indruk heb dat er momenteel soms iets misloopt met de communicatie, je vraagt iets maar krijgt soms pas antwoord na de tweede of derde keer of als er iemand anders het ook vraagt. Als het CBI een adrenalinestoot krijgt doen ze dingen zonder uitleg waar iedereen zot van wordt. Zo was er in de tijd het chatschandaal, waarbij het CBI ging bannen terwijl er assistants toekeken en zelfs tegen het CBI ingingen. Ze gingen met andere woorden volledig hun boekje te buiten.
Ik meen me ook vaag ergens te herinneren dat ze al eens een staatsgreep hebben gepleegd. Nuja, als het CBI echt zichtbaar actief wordt krijg je meestal alleen maar onheil.
Thank you for your cooperation
No problem.

Als laatste ging ik op bezoek bij mijn schatje Sugarfree:

Wat vind je van deze handelsperiode?
Het sociale gedeelte is hetzelfde als normaal, huwelijkje hier, ruzietje daar. Maar altijd wel gezellig.
Wat vind je van de handel ten opzichte van de vorige periode?
Vorige handelsperiode zat ik in Cyberië en daar was veel meer concurrentie, maar waren er ook veel kopers. Deze periode ben ik eigenlijk de enige handelaar, dus er is gewoon geen handel in Monapoli.
Wat is de reden daarvan volgens jou?
Er is geen motivatie. De mayor, Roderiques is nog geen 5 uur online geweest en er zijn blijkbaar te weinig handelaren.
Wat vind je van de huidige Federals en het CBI?
Afgezien van het feit dat ze af en toe te weinig informatie geven, doen ze hun werk goed. Geen klachten in elk geval.
Bedankt voor de medewerking
Graag gedaan.