Top20 zonder je winkel te vullen?

Auteur: koen stolk

Fed30, één grote discussie. Mensen klagen omdat de jackpot te hoog is, maar deze is nog nooit gevallen. En de mensen die klagen doen ook gewoon mee aan het spelletje. Waarom klaag je dan? Bang dat iemand eerste wordt met dit geldbedrag, terwijl jij eigenlijk die 5.000 ISH wel zou willen hebben?
Natuurlijk is het mogelijk dat iemand die kans heeft op een top20 plek ook die extra 5k binnensleept, maar dit kan net zo goed iemand anders zijn. Ook worden er maar ongeveer 250 loten per trekking verkocht. De kans is dus maar 1 op 4 dat de jackpot valt. Tot nu toe is hij zelfs niet meer gevallen.
Toen de jackpot erg hoog kwam gingen de meeste spelers klagen. “Het is toch een handelsspel en geen gokspelletje!” werd vaak als motief gebruikt. Het is ook een handelsspel en op deze manier hebben de Federals al aardig wat geld in de wacht gesleept, ook een vorm van handelen.
En waarom zouden de handelaars nu wel klagen en niet bij het casino van Katharos? Veel handelaren vonden dat wel iets leuks, maar ook daar is veel geld mee te verdienen, maar ook mee te verliezen natuurlijk. Daar werd niet veel over geklaagd, voor zover ik me kan herinneren.
Daarnaast moet er bedacht worden dat er ook met aandelen veel geld verdiend kan worden. Veel mensen vergeten deze mogelijkheid, maar dat is een andere vorm van gokken. Ook daar wordt, volgens mij, nooit over geklaagd.
De vraag blijft: zijn deze klachten echt vanwege de hoge geldprijs of is dit toch weer een voorbeeld van de “haat” tegen de Federals? Ik blijf het me afvragen…