Het leed dat taxi’s binnen Miniconomy heet

Auteur: Jeroen12

Begrijp me niet verkeerd. Miniconomy is een zeer mooi en goed uitgewerkt concept. Ik speel nu voor de eerste keer mee en de meeste functionaliteiten zijn logisch en goed uitgewerkt volgens het ‘vraag-en-aanbod’ principe. Zo logisch dat ik direct Premium-Member ben geworden en zeker van plan ben wat meerdere periodes mee te spelen.
Er is alleen één gedeelte waar ik mij al vanaf het begin heb over verbaasd. Ik ben zelf economiedocent geweest en heb ook altijd geleerd op mijn studie dat de hele economie (zeer simplistisch bekeken) ontstaat door vraag en aanbod op de markt. Nu ik naar het taxisysteem kijk is dit precies het omgekeerde… Hier lijkt eerder te gelden: ‘hoe meer aanbod, des te minder de vraag’. Laat me dit uitleggen in een voorbeeld.

In het begin van deze periode waren er nog weinig taxi’s en kon je rondreizen wat je wilde. De prijzen waren hoger, maar als je riep om een taxi was er dus meer reden om ook een taxi te sturen naar deze locatie. Dus: laag aanbod taxi’s/ lagere vraag en hogere prijzen’, zeer logisch allemaal. Na een tijdje kreeg ik steeds meer de melding dat er geen parkeerplaatsen beschikbaar zouden zijn. Mijn eerste gedachte was: ‘Ja boeiend! Ik ben degene die wil reizen, dit is een probleem voor de taxicentrale en niet voor mij.’ De huidige situatie is zo ver heen dat er enkele plaatsen zijn, zoals Eurodam en Bahthoevedorp, die standaard compleet vol staan met taxi’s en dan weer andere plaatsen waar een chronisch te kort is aan taxi’s, Zwollar en Roebelarendsveen.

Ofewel, de prijzen van taxi’s zijn laag omdat het aanbod zeer hoog is, maar er kan niet gereisd worden omdat er te veel taxi’s zijn die alle parkeerplaatsen opvullen. In dit geval zijn er meerdere oplossingen te bedenken die ik ook al gelezen heb tijdens een chatsessie. Zoals taxivergunningen die uitgegeven moeten worden door de burgemeester. Een ander idee is het kunnen instellen van prijzen per rit: Zwollar – Eurodam kan duurder zijn dan Eurodam-Zwollar bijvoorbeeld. Op die manier worden de taxibedrijven meer geprikkeld om taxi’s weer terug te zetten om hogere winsten te boeken. Het huidige systeem is naar mijn mening in ieder geval erg onlogisch of in ieder geval niet bevorderlijk voor de handel.