Terug gevonden uit het oud archief

Door: Torpedo 7

Ik kwam net thuis van een zware dag ….
Eerst had ik een DNA profiel moeten maken van een dader, en daarna moesten we ook nog de dader gaan bestraffen voor zijn daden….

Maarja, het was toen ik thuis kwam en het bloed van men schoenen veegde, dat ik ineens mijn gsm hoorde afgaan.”Onbekend nummer” kwam er op. Ik hoopte eerst dat het niet nog een nieuw geval was want ik was dood op ….Maar het bleek een correspondent te zijn die zich in het geheime archief van Digitalië bevond. Voor een kleine som I-Shells wou hij me een kopie van een oud document doorfaxen. Het ging voornamelijk over een uitspraak van een vroegere koning kleinez .Uit eindelijk had ik de som overgemaakt met het geld dat ik van mijn slachtoffer geroofd had en de volgende dag kreeg ik de volgende brief doorgefaxt:

“Het Koninkrijk Digitalië stelt een ultimatum aan Cyberië. Cyberië heeft 24 uur de tijd om het Cyberian Bureau of Investigation terug te roepen, ze bemoeien zich nu zonder aanleiding met Digitalië en houden zich niet aan onze wetten. Tevens moeten alle kritieken richting Digitalië verwijderd worden. Het artikel in de DMC dient geschrapt te worden, de tekst van m1n1conomy ook. Digitalië wordt door Cyberië gezien als het kleine broertje terwijl wij in macht ver boven Cyberië verheven zijn. 24 uur!”

En een bijsluitende notitie waarop stond dat ik hem altijd via zijn nummer, dat hij in de vlucht en in een vreemd donker rood kleurtje had neergepend, hem kon bereiken als ik meer documenten wou “bestellen”.
Ik wou hem al direct op bellen en te beginnen te onderhandelen, maar het was een zware dag geweest, en wetende da er morgen misschien nog een veel zwaardere dag zou aankomen, ben ik dan maar uiteindelijk in bed gekropen.