De bananendictatuur Cyberië

Auteur: White Queen

Zoals iedereen inmiddels wel weet, is het eens zo democratische en vrije Cyberië omgetoverd in een dictatuur waarbij Digitalië schril afsteekt. Waar in Digitalië geen wetten zijn die de vrije meningsuiting beknotten, is dit in Cyberië wel het geval.

Het onvoorstelbare gebeurde maar nauwelijks nadat de Federatie weer veilig verklaard werd om terug te keren na de laatste vulkaanuitbarsting: president Thira Fellod gaf een uiterst zwakke verklaring om de democratische controle op de regering uit te schakelen en een dictatuur in te stellen. De Volksraad bestaat slechts uit twee leden, Dhr. Jorisz en Joerik, welke ofwel nog nauwelijks iets gezegd hebben in de Volksraad, ofwel duidelijk marionetten zijn van de regerende dictator.

Wat is hier gebeurd? Hoe kan het dat de oudste democratie van Cyberië ineens in een dictatuur veranderd is? Hoe kan het Cyberische volk zich zo gemakkelijk laten muilkorven?
Er is iets fundamenteel mis aan de structuur van de politiek. Er is vooral ruimte voor schreeuwers, omdat de stilleren verzopen in de oude Volksraad, overschreeuwd door anderen. De filter die vroeger met het parlement bestond, waardoor er een zekere mogelijkheid was tot het indammen van dit soort gevaarlijke tendensen die nu verantwoordelijk zijn voor de huidige dictatuur, is volledig weggevallen.

Omverwerping van de democratie, een geheime politie, wetten die tegenstand tegen de dictatuur strafbaar maken, vernietiging van de Trias Politica, het heeft alle kenmerken van de gemiddelde bananenrepubliek. De uitroep ‘schande!’ is hier volledig op zijn plek.

Wat moet er gebeuren? Uiteraard dient dit bewind, dat elke vrijheid die Cyberië kende aan het inperken is, te verdwijnen. Mocht dit dictatoriale regime zijn hersens niet gebruiken en vrijwillig opstappen, dan moet het maar op de harde manier. Maar ik roep de president Thira Fellod, de Minister van Justitie bonanza, de Minister van Financiën J_Hemelaar en Minister van Onderwijs Minimize op om ontslag te nemen van hun functies. Het is nog niet te laat om dit zonder al te zware consequenties op te lossen. Want als zij deze gehate dictatuur nog langer laten duren, vrees ik voor de gevolgen.

Dit is een artikel dat louter op persoonlijke titel geschreven is.