President Thira Fellod behoedt Cyberië voor staatsgreep

Auteur: onze verslaggever in Eurodam

De handelsperiode is nog maar enkele uren onderweg als het onvoorstelbare gebeurd; de eeuwenoude democratie van Cyberië is in gevaar. Onder leiding van de familie Alvarez en een politieke beweging genaamd ‘Belang Cyberië’ was de afgelopen dagen een staatsgreep tot in de puntjes voorbereid. Met een gezamenlijke inspanning wilden zij de democratisch gekozen president ten val brengen door honderden alter-ego’s voor de Volksraad aan te melden. Een kleine minderheid zou daardoor de macht krijgen in Cyberië.

De Cyberische Inlichtingendienst zit gelukkig diep geïnfiltreerd in dit soort op machtbeluste groeperingen, en wist de nieuwe President, Thira Fellod, op tijd te waarschuwen voor het naderende onheil. Zij kon dan ook niets anders doen dan de noodtoestand uit te roepen. Door middel van een aantal verordeningen wist zij daarmee de relatieve rust te herstellen en de politieke toestand te stabiliseren.

Ondertussen maakten de Cyberische Inlichtingendienst en Staatsofficers overuren om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. De geheim agenten van de Cyberische Inlichtingendienst wisten de opstandelingen stuk voor stuk te identificeren en hun plannen te ontrafelen. De staatsofficers zorgen er voor dat er geen gewonden vielen en dat criminaliteit vrijwel is verdwenen uit het cyberische straatbeeld. De maatregelen van Thira Fellod bleken een succesformule, veel mensen uitte hun steun aan de President en lieten door luide protesten blijken dat zij nooit de democratie in gevaar laten brengen door een groepje opstandelingen. Deze lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen, en in een laatste poging riepen zij Cyberië uit tot een koninkrijk.

Onder leiding van de meedogenloze Hydrophonia waren zij van plan een schrikbewind te voeren onder het Cyberische volk. Opnieuw greep de Cyberische Inlichtingendienst in en ze wisten Hydrophonia op te jagen tot over de Cyberische grens. Hoewel nu gezocht in Cyberië, probeert hij nog steeds vanuit Virtua de Cyberische democratie te ontwrichten. Hij lijkt daarbij hulp te ontvangen van prominente Virtuanen, waaronder zelfs enkele Consuls.

Is na Digitalië, nu Virtua aan het veranderen in een nietsontziend on-democratisch gevaar? En wat zullen daarvan de gevolgen zijn voor de Cyberische democratie? Veel zal duidelijk worden als de havens zijn gebouwd en intercontinentaal vervoer mogelijk wordt. Dan zullen we ook zien of President Thira Fellod haar belofte voor een veilig Cyberië kan blijven houden, of dat de buitenlandse en binnenlandse gevaren gaan zorgen voor een dusdanige destabilisatie dat de zo geliefde democratie ten onder zal gaan.