Thira Fellod en haar speelpoppen

Auteur: Salvatore Maranzano

Zoals niemand ontgaan zal zijn heeft Thira Fellod samen met haar ‘vrienden’ van Cyberië een aristocratie gemaakt. Dit kon doordat ze op een makkelijke wijze mazen in de wet heeft gecreëerd, hier profiteren haar speelpoppen dus van.
Hoewel haar speelpoppen anders denken, hebben zij geen enkele macht. De twee VR leden Joerik en Dhr. Jorisz hebben dan nog een beetje macht, maar de ministers hebben totaal geen macht.
Joerik[/i] en Dhr. Jorisz, twee alom geprezen handelaren zitten er dus het beste voor. Maar dit is ook maar relatief, omdat ze door een maas in de wet Thira Fellod niet zouden kunnen afzetten, als ze dat willen.
Nu zal ik alle speelpoppen en de poppenspeelster zelf doorlichten

Om te beginnen met Dhr. Jorisz, een in hart en nieren handelaar waar iedereen al van wist dat hij van macht houdt. Het is ook niet verwonderlijk dat hij is uitgekozen door Thira Fellod, een goede handelaar en iemand die erg graag macht wil. Die gaat haar niet snel een steek in de rug geven.

Vervolgens hebben we Joerik, ook een geprezen handelaar die zijn handelskwaliteiten meerdere malen heeft laten zien. Omdat Joerik en Dhr. Jorisz alles met elkaar doen zit Joerik erbij. Anders had onze poppenspeelster hem nooit uitgekozen, immers is hij verstandig en niet op macht berust.

Daarna hebben we de Minister van Financiën, J_Heemelaar. Deze handelaar die al weer enkele rondes opduikt in de Federatie is vooral bekend als mayor, van Roebelarendsveen natuurlijk. Het is zeer frappant waarom juist hij hiervoor gekozen heeft. Deze ex-mayor staat vooral bekend om zijn loyaliteit en eerlijkheid. Dat hij zijn ziel nu heeft verkocht om een aristocraat te worden, is zeer opmerkelijk. Vooral omdat als de poppenspeelster haar zin niet krijgt, de MvF in een paar tellen ontslagen is.

Ook hebben we de stille Minister van Onderwijs, Minimize. Deze aardig bekende handelaar en Mayor is nooit betrapt op machtslust. Altijd rustig en vriendelijk handelend kwam Minimize over. Nu eigenlijk nog steeds, aangezien de MvO totaal niet op de voorgrond treedt. Het is wel duidelijk dat hij als meeste van alle in opdracht van de poppenspeelster optreedt. Waarschijnlijk wilde de (nu nog) MvO graag eens aan echte macht proeven, maar dit zal niet lang zijn. Want omdat hij het minste ‘bekeerd’ is tot de poppenspeelster, zal hij er ook als eerste uitvliegen.

Als één na laatste hebben we bonanza, de Minister van Justitie. Deze vooral bekende strafpleiter (volgens vele de beste die Cyberië ooit gekend heeft) is de gene waar iedereen het meeste om treurt dat hij zijn ziel heeft verkocht. Bonanza was namelijk de altijd vriendelijke en vrolijke Cyberiaan die vriend en vijand met respect behandelde. Hoewel de MvJ nog wel vriendelijk is, heeft hij zijn ziel verkocht voor een beetje macht. Het is vreselijk om te zien hoe zo iemand door een klein beetje macht kan veranderen.
Een typerende uitspraak die ik meerdere malen voorbij hoorde gaan was:
Bonanza, eerst gerespecteerd, nu een speelpop. Deze uitspraak zegt eigenlijk alles.

Als laatste hebben we de poppenspeelster zelf, Thira Fellod. Ik wil jullie graag terug meenemen een paar vulkaan uitbarstingen geleden. Om precies te zijn net voor de 58ste uitbarsting. In die tijd was er nog een parlement, en ik zelf was President. Door een tekort aan parlementsleden waren er één week voor de uitbarsting nog maar 3 van de 9 parlementsleden over. Namelijk: Erkan E. Rednax en Thira Fellod. Doordat je met twee personen al een meerderheid had, hoefde Thira Fellod maar één iemand te overtuigen en ze had alles voor het zeggen. Rednax zag het wel zitten en stemde een paar voorstellen voor, waardoor hij en de poppenspeelster meer macht kregen. Als President heb ik toen een VO uitgeroepen, zodat er politiek niets meer gebeurde tot aan de volgende uitbarsting. Anders was Thira Fellod toen al een aristocraat geworden. Ik denk dat dit erg typeert dat onze poppenspeelster heel erg graag macht wil hebben. En hier is ze dus al erg lang mee bezig.

Gelukkig voor ons zal dit regime niet lang vast houden. Immers is misbruik van functie (waar een criminal status en ontslag uit functie voor staat) erg makkelijk aan te tonen, want de verordeningen die zij uitspreekt ontstijgen haar rang. Hierdoor zal ze ontslagen worden en zal Joerik door middel van een Verordening ervoor zorgen dat ze weer aan de macht komt. Maar omdat ze ontslagen is geweest zal het CoV haar passief kiesrecht innemen en dan zal Joerik het moeten overnemen. De VO’s zullen terug worden getrokken (dat zal het IC eisen) en we hebben weer een normale regering.