Renovatie Overheidswinkels

Auteur: L!NK!NPARKER

Ik loop mijn rondje door de straten van Kronenburg, zoals ik dat elke dag doe, verlaat ik mijn huis en loop ik de Alfred J. Kwak straat uit. Aangekomen op de Baantjer wandel ik de winkels langs. Ik schrik me rot, wat een kabaal! Om de hoek zie ik dat de gevel van de FES eruit ligt.

Ik loop naar de winkel om poolshoogte te nemen. Daar staat een man, strak in het pak met een klembord in zijn handen. “Wat is hier aan de hand?” vraag ik. “Goedemiddag ik ben de architect van dit project, we zijn de voorkant van alle federale winkels aan het moderniseren”. Ik kijk door het gapende gat de winkel in, dan richt ik mijn blik weer op de architect en vraag “heeft u dit vaker gedaan?” “Jazeker”, krijg ik te horen, “het ziet er erger uit dan het is, eerst moet de gevel er uit om daarna met het verbeterde materiaal de nieuwe te kunnen bouwen. Morgen is het af geloof mij maar.” Met weinig vertrouwen in de man loop ik verder. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.

Nieuwe dag, zelfde ritueel: mijn dagelijkse rondje. Ik loop iets harder dan normaal, nieuwsgierig naar het resultaat. Zou het hem gelukt zijn? Snel loop ik de hoek om en sta met mijn mond vol tanden. Wauw dat ziet er goed uit! Het is hem dan toch gelukt, zo’n winkel wil ik ook wel! Maar wat was zijn naam ook alweer…?

De dagen erop werden ook in de rest van Cyberië de overheidswinkels gerenoveerd, waardoor de federale reserve een tekort aan schroevendraaiers opliep. De Federal Government plaatste daarom een exportorder in elke stad.