Tweede bom ontploft

Auteur: The mega handelaar

Onkruid vergaat niet. Om 15 april om 11:46:31 heeft de Cyberische president Thira Fellod een wel zeer invloedrijke verordening uitgeschreven:

Artikel 1: Grondwet
Lid 1
Cyberië is een autonome staat binnen de Federatie, bestaande uit het grondgebied van de steden: Bahthoevedorp, Eurodam, Kronenburg, Roebelarendsveen, Zwollar en El Peso. Afscheiding van de Staat Cyberië is onmogelijk.

Volgens deze VO hoort El Peso tot Cyberië, in tegenstelling tot de Digitaliaanse wet, die zegt dat El Peso bij Digitalië hoort.
Bij velen is de vraag voor de zoveelste keer: Waarom doet Thira dit allemaal?
Heel lang geleden, toen er nog eendjes in Valuta zwommen, werd El Peso, toentertijd onder bewind van burgemeester Bytertje, door Digitalië opgeëist. Het Parlement ondernam hierbij geen verdere stappen en bijgevolg werd deze o-zo-mooie stad over de rivier verhuisd. Al die tijd is deze verhuizing niet in twijfel getrokken, totdat onze huidige president het beu was dat de economie in El Peso wordt verpest door criminaliteit en onderdrukking vanuit Monapoli.

Hoe kan dit tegengehouden worden?
Trouwe, en iets minder trouwe Digitalianen hebben reeds enkele argumenten gegeven waarom dit niet zou kunnen doorgaan. Deze werden echter allemaal in de wind gezet door de Cyberische president.

Op het argument dat de VO niet geldig is in Digitalië, en dus ook in El Peso, antwoordde Thira dat volgens de Cyberische wet El Peso bij Cyberië hoort, waar de VO wel geldig is.
Een andere bewering is dat volgens de IL de verschillende landen worden afgebakend door een natuurlijke grens. Thira’s vraag was dan echter: Welke grens?

We vroegen even aan enkele mensen hoe zij hierover denken:

Jorref:
Is volgens jou de VO van Thira waarin ze zegt dat El Peso bij Cyberië hoort geldig?

Ik denk het wel. Alleen er zijn krachten aan het spelen waar wij niks aan kunnen doen.
Dat is voor een groot stuk jullie eigen fout, jullie hebben Thira gewoon laten doen toen ze gaten in het wetboek aan het schrijven was…
Tja.. misschien zitten er wel gaten in het wetboek. Maar je kunt ze ook zoeken. En volgens mij heeft Thira dat gedaan met iemand die er echt veel vanaf wist.
Wat zal volgens jou gebeuren met El Peso?
Ik denk dat de FED’s het niet toestaan.
Ok, bedankt
Graag gedaan

Rednax:
Is volgens jou de VO van thira waarin ze zegt dat El Peso bij Cyberië hoort geldig?

Even geldig als de meeste anderen.
Wat zal volgens jou gebeuren met El Peso?
Niets. Thira zal worden afgezet voordat daar iets mee zal gebeuren.
Bedankt
Graag gedaan

President Thira Fellod zelf:
Wat zal volgens jou gebeuren met El Peso?

Onder Cyberisch leiderschap zal het weer ten bloei komen zoals voorheen.
Ben je dan al zeker dat het terug naar Cyberië komt?
Het is van ons, kijk maar in het wetboek volgende handelsperiode.
Het is evenveel van Digitalië, wat zou dan de doorslaggevende factor zijn?
Wij hebben de oudste rechten
Ok, bedankt
Graag gedaan

Wat is Thira Fellod nog allemaal van plan, en zal ze haar plannetjes nog allemaal kunnen uitvoeren? De tijd zal het uitwijzen.