Minister van Onderwijs in een land ver weg

Auteur: marcelbuter

In Cyberië heb ik het zelf nooit zo ver geschopt om Minister van Onderwijs te zijn. Ik heb wel een keer de verantwoordelijkheden gehad in het pakket van de Minister van Algemene Zaken, maar dat liep redelijk snel met een flater af omdat ik me wat te star op had gesteld in het Justitie gedeelte van het pakket. De vorige handelsperiode besloot ik eindelijk maar eens de stap te nemen om te kijken of Consul of Education wat voor mij zou zijn.

Na een inventarisatie van het onderwijssysteem in Virtua, kijkend naar drie scholen waarvan één inactief en één met alleen Officer, was de hoop redelijk slecht dat onderwijs op niveau zat. Tot mijn grote verbazing was juist de actiefste van de drie scholen die van Commiekiller3, degene waar de kwaliteit het liet afweten. Het was dan ook geen verrassing dat er kritiek was op niet alleen de lessen, maar ook de examens van 2062, zeker gezien die door dezelfde persoon waren ontworpen. Het hele systeem moest er daarom een schepje bovenop krijgen.

Na nieuwe richtlijnen, strenger dan ooit in Virtua, opgesteld te hebben bleken eigenlijk weinig scholen meer zin te hebben in les geven en eigenlijk ook weinig studenten. Het oord waar je makkelijk even een diplomaatje kon halen was niet meer. Tenminste de eerste twee weken, want in de derde week heb ik een verordening uitgesproken waarin staat: “From Sunday 12:00 until the end of the round it is possible to take an exam for the lawyer and teacher diplomas without first taking a course at an approved school. Signups for these exams can be done in the special topic for it in the Virtuan Education Department. Na eerder argwaan gewekt te hebben bij mijn college Consuls was het daarna aan Salvatore Maranzano die zijn twijfels uitsprak over de verordening. Iedereen dacht dat het in plaats van moeilijker juist makkelijker zou worden.

Het was de donderdag voordat de huidige handelsperiode begon toen ik met mijn stapmaatje bonanza op het strand zat uit te kijken over de Valuta en hem de vragen die deze periode gebruikt zouden worden in het onderwijs liet zijn. De oud-Minister van Onderwijs was onder de indruk en gaf zijn zegen over dat het met onderwijs wel goed kwam in Virtua. Ik heb daarom nooit getwijfeld of de huidige gang van zaken klopte, ik weet namelijk zeker dat de huidige lichting leraren en advocaten die gebruik maken van deze mogelijkheid, de toekomst zijn van Virtua. Deze lichting zal zorgen voor een omslag in professionaliteit in Virtua, één die heel Miniconomy vooruit kan helpen in het algemeen. Aan alle huidige examenkandidaten zeg ik dat ook, succes jongens en meisjes, maak er wat van!