Juridische praat

Auteur: Salvatore Maranzano

Ook net na de vulkaanuitbarsting op de Valuta is er weer veel gebeurd op juridisch vlak. Deze handelsperiode is Whooty de Minister van Justitie in Cyberië. Deze persoon heeft al een tijdje niets van zich laten horen, maar toch wordt hij door vriend en vijand als capabel beschouwd. Wat een interessante zet is, is dat de MvJ er voor gekozen heeft om zelf op te treden als Openbaar Aanklager. Want hoewel hij beschikt over een lawyer diploma, is hij al een tijd niet gesignaleerd in de rechtszalen.
Net voor de vorige vulkaanuitbarsting heeft het CoV laten weten dat niemand minder dan m1n1conomy weer zal optreden als hoogste rechter in onze Federatie. Hoewel de meeste mensen hem de beste jurist vinden, is hij al een tijd lang geen hoofdrechter van het International Court geweest. Dit komt door een akkefietje van een hele tijd terug. Toen was m1n1conomy ook hoofdrechter van het IC, maar weigerde hij een paar rechtszaken te voeren omdat die hypothetisch waren en de overtreding dus nog niet was begaan. Sindsdien heeft het CoV ervoor gekozen onze geliefde jurist niet meer te kiezen.

m1n1conomy is nog meer in het nieuws, vanwege het oprichten van het “International Court Judges”. In deze privé club zijn, volgens insiders, de bekendste juristen bijeen gekomen om met elkaar te praten over juridische kwesties. Ook zou er een soort examen moeten worden gedaan, voordat je wordt toegelaten. Maar dit is allemaal nog niet duidelijk en m1n1conomy heeft dit vooralsnog niet bevestigd.

In Digitalië zijn voor de zoveelste keer problemen met het wetboek. Vanwege het gebrek aan goede juristen, op Beagollum na dan, is het wetboek kort gezegd een puinhoop. Vanwege onduidelijke en tegensprekende artikelen heeft de Overheid moeite met de verschillende manieren van interpretatie van de verschillende artikelen.

Omdat de nodige zaken nog moeten worden goedgekeurd in de federatie, zijn de plaatselijke rechtszalen nog niet open.