Geruchten over duistere praktijken

Auteur: Aro

Vorige week bereikte mij het bericht dat er weer een boot vertrok naar die oh-zo-mooie Federatie. Na mezelf daar een flinke tijd niet te hebben laten zien besloot ik weer om toch de overtocht eens te maken.

Eenmaal aangekomen herkende ik nog maar een paar mensen in de straten van Eurodam.
Achter de toonbanken in de winkels stonden voornamelijk jonge ondernemers met nog een heel leven voor zich. Om nog wat nostalgie op te doen nam ik de taxi naar Bahthoevedorp.
Dit was, nu achteraf gezien, een foute beslissing van mezelf. Ik zal even toelichten waarom.

Nou, ik stapte uit de auto en zag een groot gebouw staan. Het leek erg verlaten. Toen ik dichterbij was zag ik groot staan: ‘CBI Public’. Nou, nou, dat die organisatie ook nog steeds actief is.

Ik besloot om binnen een kijkje te nemen. Eenmaal binnengekomen was alles muis en muis stil. Ondanks dat ik wist dat ik in problemen kon komen liep ik een verboden gedeelte in.

Het was een gang met verschillende deuren. Na 5 min te hebben gelopen hoorde ik stemmen. Dit was wat ze zeiden: “Alweer kartelvorming, die handelaren blijven wel bezig.”, aldus een stem. “Ja, dat klopt. Onderzoek het maar goed en…”, aldus dus een andere stem.

Meer kon ik niet horen gezien ik iets omstootte en gesnapt werd. Ik zette het op een sprint en het enige wat ik nog hoorde was: “Laat hem maar gaan, de overtredingen zijn toch al gemaakt”.

Via deze krant hoop ik het nieuws verder te kunnen verspreiden.