Monapoli: Een dode stad?

Auteur: iamthebest4

Toen ik deze handelsperiode begon als burgemeester had ik het idee dat ik in een van de kleinste steden van de Federatie was beland. Zelfs mijn buurstad El Peso had meer stenen gekregen voor hun hoofdstraat dan mijn eigen stad, wat de hoofdstad van Digitaliƫ zou moeten voorstellen. Met het huidige aantal stenen konden er rond de dertig overheidskavels aan de hoofdstraat beschikbaar zijn. Dit zou dus maximaal dertig winkels in de hoofdstraat betekenen. Ik begon mij meteen af te vragen of Monapoli vorige rondes werkelijk zo dood was geweest.

Zodra men begon met het bouwen van winkels en andere gebouwen werd al gauw duidelijk dat dit niet het geval was. De kavels aan de hoofdstraat waren al in twee uur uitverkocht en het was maar goed dat ik zelf wat reservekavels had gekocht. Binnen drie uur lag de tweede straat er al, waar enkele uren later ook al geen kavels meer te koop waren. Al snel bleek dus dat ik niet de touwtjes in handen had van een dode stad, maar dat er toch leven in de stad was.

De dagen die daarop volgde bleek dit ook het geval te zijn. Er werden aan aantal vennootschappen opgericht, in eigen stad en het buitenland. Monapoli begon tegen mijn verwachtingen in op te bloeien. Hoewel ik moet toegeven dat onze buurstad El Peso het ook niet slecht doet ben ik toch erg trots op de manier hoe actief Monapoli is geworden en hoop dat het zo blijft. Monapoli is niet een dode stad met een levendige hoofdstraat. Monapoli is een complete, actieve stad.

Desondanks ben ik tot de conclusie gekomen dat korte straten, in het bijzonder de hoofdstraat, beter zijn voor de algemene handel. Zelfs voor de wat bekendere namen (en/of de vennootschappijen van hen) moet je van straat wisselen en hierbij zie je weer direct andere winkels. Dit heeft in mijn ogen positieve gevolgen voor de kleinere handelaren die meer kans krijgen wat te verkopen. Ik heb er dus zelf ook voor gekozen het beleid aan te passen aan de situatie die de Federals mij hebben voorgeschoteld. Ik heb ook de Federals duidelijk gemaakt dat ik erg blij ben met de keuze van hun ons relatief weinig stenen te geven voor de hoofdstraat. Ik hoop dat ze dit in het vervolg zeker blijven doen.