Nu ook taalkwestie in Virtua?

Auteur: White Queen

Niet alleen België lijkt taalproblemen te hebben, het virus is nu ook overgesprongen naar Virtua.

In de ambassade van Cyberië barstte de discussie plotseling los na een opmerking van de Federal Manager, die stelde dat door het grote aandeel van Nederlandstalige inwoners in Virtua, het aandeel niet-Nederlandstaligen klein blijft. Ironisch genoeg werd deze discussie in het Nederlands gevoerd, waardoor een belangrijke betrokken groep niet mee kon doen in de discussie. Het was een beetje alsof de ervaren Nederlandstalige spelers het wel even onderling op konden lossen. Best grappig, gezien de hele discussie draaide om overheersing door Nederlandstalige spelers in Virtua. Maar goed. De kern van de discussie was, naast de grote hoeveelheid Nederlandstaligen die in de hogere sociale kringen vertoeven, ook nog het feit dat Cyberiërs te makkelijk over Virtua denken, een on-Virtuaanse manier van handelen met zich meebrengen en na een paar handelsperioden weer terug vertrekken uit Virtua.

Opmerkelijk genoeg is er in Virtua geen sprake van een dergelijke discussie. Nu hebben de Nederlandstalige Virtuanen natuurlijk hun woordje al kunnen doen in de ambassade van Cyberië, maar de andere inwoners van Virtua schijnen helemaal geen aandacht voor dergelijke zaken te hebben. Misschien is het omdat niemand er verder een notie van heeft dat die discussie überhaupt gevoerd is, maar misschien komt het ook wel omdat het voor de Virtuanen gewoon is dat er toch veel Nederlandstaligen zijn, of omdat ze het maar nauwelijks doorhebben omdat er overal toch Engels gesproken wordt in plaats van Spaans, Nederlands of eender welke andere taal. Dat schept toch al een eenheid die, ondanks de verschillende afkomsten en daarbij horende standplaatsgebondenheid van de Virtuanen, overheersend lijkt te zijn.

Misschien zouden er minder Nederlandstalige inwoners op belangrijke posities terecht moeten komen, maar het is absoluut niet zo dat mensen verkozen worden omwille van de taal die ze spreken. Wat dat betreft gaat het zeker niet verkeerd, er bestaat geen taalstrijd in Virtua. En dat moet ook zo blijven.