Aanslagen op hoge functionarissen Cyberië

Auteur: The Minic

Handelsperioden lang is het rustig geweest in Cyberië. Na de laatste golf van aanlagen een lange tijd terug, leek het erop dat Digitalië zich meer en meer terugtrok uit de internationale criminaliteit. Kortstondig waren er zelfs Koningen met een Advanced-status, in plaats van criminal of, tegenwoordig ook mogelijk, gangster of mastermind. Hoe anders is dat na afgelopen week.

Afgelopen woensdag werden de eerste schoten afgevuurd op de toenmalige President Rednax. Een zeventiental schoten bleken hem fataal te worden. Onderzoek wees uit dat een groot aantal daders achter deze gezamenlijke en met voorbedachten rade geplande actie zaten. Niet veel later werden de eerste schoten gelost op de opvolger van Rednax, de vice-President the mister. Na een aanslag met een explosief kreeg hij vijf schoten op zich afgevuurd. Alle vijf de schoten door wederom verschillende schutters.

Spil in het geheel lijkt Oliviervv te zijn. Andere leden zijn wel aanspreekbaar en ontkennen de aanslag niet, maar laten weinig los over eventuele motieven. Daders spreken wel van slechte beveiliging, laksheid van Officers en hoogwaardigheidsbekleders zelf.

Oliviervv kon echter meer informatie geven. Verschillende motieven lijken aanwezig te zijn voor deze acties. Enerzijds is de actie tegen de persoon Rednax gekeerd, vanwege zijn negatieve en respectloze uitlatingen over Digitalië, zowel deze als voorgaande periodes. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor onterecht en oneervol ontslag van een Koning enige tijd geleden.

Cyberië als geheel wordt verantwoordelijk gehouden voor de arrogante en ondankbare houding na verwijdering van Thira Fellod vorige periode, de nu al beruchte ex-dictatoriale President van Cyberië. Dit is ook de reden dat the mister als huidige President wordt neergeschoten. De daders laten wel weten niets tegen hem persoonlijk te hebben, maar de aanslagen zullen doorgaan totdat de eis van Digitalië wordt ingewilligd. Een anonieme bron stelde in een vraaggesprek dat er een bedrag van ongeveer 15.000 ISH zal moeten worden overgemaakt door de Cyberische autoriteiten alvorens de aanslagen zullen stoppen.

Ondertussen heeft Digitalië haar eis aan Cyberië geopenbaard en daarin wordt 25.000 ISH en excuses geëist. Om dit dreigement kracht bij te zetten vinden er de klok rond aanslagen plaats waarbij geen enkele locatie veilig lijkt.

Een kortstondig inzicht in de club van het Digitaliaans Bestuur leert ook dat het vrij aardig gecoördineerd wordt, voornamelijk door Koning kleinez en eerdergenoemde Oliviervv. De Koning zelf staat neutraal tegenover de acties en geeft dan ook vooral aandachtspunten mee aan de daders. Zo blijkt ook dat de Koning uitdrukkelijk verzoekt J_Heemelaar niet in het geweld te betrekken. De reden hiervan is onbekend.

Het verloop van verdere acties lijkt vooral voort te komen uit spontane acties en de grillen van de daders. Het einde van de aanslagen is echter nog lang niet in zicht.