Digitalië graaft haar eigen graf

Auteur: iamthebest4

Het was een rustige dag in Digitalië. Ik liep dus ook gewoon wat rond en kwam Dealer91 weer eens tegen. Ik had een paar dagen ervoor nog tegen hem gezegd dat hij nieuwe ondernemers in de Federatie niet direct terug naar Nederland moest sturen, maar ze gewoon een kans moest geven. Ik had verwacht dat hij er niet naar zou luisteren, maar voor zo ver ik weet had hij nog niks gedaan. Ik was eindelijk eens trots op een van de inwoners in Digitalië. Dit deed me meteen denken aan hoe het met deze nieuwe ondernemers zou gaan. Ik liep wat verder en zag al aardig wat winkels in de zijstraatjes van deze nieuwe groep. Het meest opvallende was nog dat er heel veel toeristen ronde die winkels stonden. De toeristen gingen blijkbaar de grotere winkels direct voorbij en zochten in de zijstraatjes naar mensen die een warm hart hadden voor hun zaak.

Dit werd mij vrij snel duidelijk en daarom nodigde ik uit om eens een kijkje te nemen in de Federatie. Eenmaal hier aangekomen zei ik hem meteen wat hij nu het beste kon gaan doen. Hij opende een winkeltje, en tot mijn en zijn verbazing verkocht die vrij goed. Niet wat betreft de inwoners van de Federatie die er kochten, die lieten de zijstraten namelijk links liggen, maar de toeristen wisten wel waar ze moesten zijn. Na een aantal dagen wist hij een aardige omzet te verkrijgen. Helaas werd dit ook direct opgemerkt door een concurrent.

Oliviervv, een concurrent van hem, vond namelijk dat hij een te grote concurrent werd en besloot daarom de Digitaliaanse cultuur te ‘eren’. Hij nam op een avond zijn wapen, en met één schot had hij Webs terug naar Nederland gestuurd. Dit is een goede vriend van mij, dus de volgende handelsperiode zal hij gewoon opnieuw aanwezig zijn. In de praktijk blijkt hij echter niet de enige te zijn. Het gebeurt constant bij veel nieuwe ondernemers.
Natuurlijk is hier het argument te voeren dat hij dan maar niet naar Digitalië had moeten komen. Wat er dan gebeurt, is dat alle nieuwe ondernemers van de Federatie in Virtua of Cyberië gaan wonen. Op deze manier zal de elite in Digitalië nooit vervangen worden en zodra de huidige elite vertrekt uit Digitalië dan zal heel Digitalië uitsterven.

In het verleden is dit echter al vaker aangekaart. Een aantal spelers hebben dit zelfs bewezen door met een nieuw account te beginnen en te gaan concurreren met iemand uit de elite van Digitalië. Ondertussen is Digitalië geen stap verder en het lijkt alsof de huidige elite/handelsgroep in Digitalië het geen bal kan schelen. Natuurlijk zijn er mensen die dit probleem wel inzien, maar zodra ook maar één iemand hiermee doorgaat zal Digitalië straks in het graf liggen, dat het zelf heeft gegraven.