Interview met een echte veteraan

Auteur: The mega handelaar

Beste L!NK!NPARKER, sinds wanneer speel jij nu al miniconomy?
Sinds de derde handelsperiode.

Wat heeft jou al die tijd in het spel gehouden?
Ik ben niet alle 61 periodes actief geweest. Ik weet niet precies hoeveel handelsperiodes ik gemist heb, maar in ieder geval een paar in verband met ziekte. Maar aan de andere kant heeft mijn ziekte mij ook in het spel gehouden, in het ziekenhuis kon ik namelijk wel wat afleiding gebruiken. En natuurlijk ook gewoon omdat ik het een erg leuk spel vind.

Wat was de reden dat je na je lange pauze opnieuw startte met Miniconomy?
Doordat ik gestopt ben met mijn opleiding, vanwege onverwacht veel ziekenhuis bezoek had ik teveel lessen gemist, om het nog te kunnen halen, en toen zag ik dat de zaterdag erna miniconomy weer begon, en aangezien ik opeens heel veel vrije tijd had ben ik weer begonnen.

Wat vind je het leukste in Miniconomy?
Voornamelijk de handel en de mensen zelf maken het erg leuk en gezellig.

Wat is je hoogste eindnotering tot nu toe?
Vijfde in periode 30.

Kun je je nog herinneren hoe die ronde precies verlopen is?
In die tijd was Yenville er nog, al was het wel erg stil daar toen, een beetje het Bahthoevedorp van nu, voornamelijk buitenstedelijke handelaren. Verder weet ik nog wel dat ik benzine deed vanuit Kronenburg, en ik ben toen een MV begonnen met hout. En natuurlijk had ik een paar vaste klanten, die ook hoog eindigden die periode.

Welk moment is je tot nu toe het meeste bijgebleven?
Het moment dat Haverhoek won met iets van 2 miljoen. Ik was er erg van onder de indruk, hoewel het achteraf vrij gemakkelijk bleek, maar je moet er wel opkomen.

Hoe deed hij dat dan precies?
Toen kon je nog makkelijk met de aandelen “spelen”. Van horen zeggen weet ik dat hij aandelen kocht van een stad, waarna hij de hele stad leeg kocht, en nadat de aandelen flink waren gestegen verkocht hij die spullen weer. Maar sinds die bewuste periode is dat direct aangepast in het spel

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?
Natuurlijk zou ik graag eens een handelsperiode winnen. Ook wil ik eens boven de 100K eindigen, in periode 30 had ik 80K, waar ik erg trots op was. Alleen vind ik het opzich jammer dat winnaars altijd geholpen worden, niet dat je er echt wat aan kunt doen dat mensen elkaar helpen. maar ik zou het wel leuk vinden als er eens een periode kwam waarin echt iedereen voor zichzelf moet proberen te winnen, maar dat is denk ik onmogelijk aangezien je altijd mensen hebt die hun vrienden helpen.

Heb je ooit vals gespeeld?
Volgens mij heb ik nooit echt vals gespeeld, anders vragen ze me nooit voor het CBI, haha.

Heb je ooit ‘s nachts opgestaan om iets te doen op miniconomy?
Oei, gewetensvraag, haha. Ja, dat heb ik weleens gedaan. Naja, ik heb nooit mijn wekker gezet om iets te doen, maar heb wel tijden gehad dat ik mijn computer aanliet, mocht ik ‘s nachts wakker worden, dan kon ik even kijken. Deze handelsperiode is dat ook het geval, aangezien ik elke nacht wel 1 keer wakker word tegenwoordig, erg irritant overigens.

Wat is in jouw ogen de beste spelwijziging die er geweest is?
Ik vind de rescourcesskills wel een goede invoering. Ik vind het ook goed dat je niet meer dan 2 MV’s kunt beginnen.

Waarom vind je net deze updates succesvol?
De skills omdat je dan echt moet kiezen voor welk product je die periode gaat, een stukje strategie dus, en dat je niet meer dan 2 MV’s kunt beginnen omdat grote handelaren dan een klein beetje geremd worden.

En wat vind je de slechtste update die er al geweest is?
Dat als je succesvol een misdaad pleegt je toch criminal punten krijgt. Niet dat ik vaak steel of iets dergelijks, maar vorige handelsperiode begon ik weer eens actief te spelen, en werd ik verrast door de veranderingen. Die ronde had ik 3 keer succesvol gestolen en was opeens mijn CoI-status kwijt, waar ik enorm van baalde op dat moment, aangezien ik wel trots ben op mijn behaalde prestaties.
Ik wist namelijk dat je vroeger pas criminal werd als je 3 keer opgepakt was, en aangezien ik nog niet gepakt was ging ik door, anders was ik op tijd gestopt.

Naar welke persoon kijk jij het meeste op?
Ik denk niet dat ik nog echt opkijk tegen bepaalde mensen. Dat komt denk ik omdat ik naar mijn idee nu tot de mensen behoor waarnaar ik vroeger opkeek.

Is er dan niet echt iets waarvan je denkt: Dat wat deze persoon doet, dat zou ik ook graag kunnen?
Dat zou dan niet qua handel zijn. Ook niet echt op politiek vlak, dat heb ik voorlopig wel gezien.

Dit was het, heel erg bedankt voor het antwoorden op al deze vragen, en ik wens je ook heel veel succes toe in de rest van je MC-carrière.
Graag gedaan, en jij ook succes!