Een crimineel weekje

Auteur: j0nathan

Het was weer eens zo ver. Een kleine zagenhandelaar werd getroffen door enkele misdrijven.
Waar zullen we beginnen? De bommen of de diefstal?
Het was 12 mei, rond zeven uur ‘s avonds. Ik zat rustig bij te komen in het huis van Tijntrix, waar ik woon.
Tijntrix kwam binnen gerend. “Er gaan klappen vallen vanavond”, hoorde ik hem zeggen. En nog geen paar tellen later was het raak, BOEM! Daarna hoorde enkel en alleen een oorverdovende piep in mijn oren. Ik kreeg een smsje op mijn mobiel: “Op de kavel van uw winkel Zagen van j0nathan is een bom afgegaan! 1/10 van alle producten is verloren gegaan!” Daarna viel er nog een bom. Hierbij vlogen de ruiten van het huis eruit. Ik kreeg een heleboel scherven in mijn lichaam. Het kostte het mij 250 I-shell, helaas.

Een paar dagen daarvoor lag ik rustig te slapen achter de toonbank van mijn winkel. Ik had nog geen beveiliging. Er kwam een gemaskerde man binnen, en ik sliep gewoon door. Hij pakte 11 zagen, maar liet er 1 vallen. Hierdoor merkte ik hem op, maar hij was te snel weg.
Het was een professionele inbreker. De politie kon maar niet achter de dader komen, totdat ik wat geld over had voor een privédetective. Met dank aan Anthony. kon ik hem betalen. Hij kwam er binnen een paar tellen achter dat het ging om De majeur. Hij werd even later dood gevonden in de bosjes, hij lag daar al enkele dagen.

Wat een weekend! Al hoewel er slechte dingen zijn gebeurd, was het toch wel een goede handelsweek. Ik mijn fortuin uitgebreid naar zo’n 4000 I-shell!